“Πράσινες συζητήσεις” – αλλαγή του τόπου διεξαγωγής.

Λόγω έκτακτων και απρόβλεπτων συνθηκών αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής των τριών «πράσινων συζητήσεων». Θα διεξαχθούν στον πρόσφατα αναγεννημένο ανθόκηπο του  Ήχος και Φως.

Η ξενάγηση στον Κήπο του Ιδρύματος Marc de Montalembert στις 17 Αυγούστου θα γίνει κανονικά.

“Πράσινες συζητήσεις”, ας μιλήσουμε για κήπους, πάρκα και οτιδήποτε πράσινο

Η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου διοργανώνουν τέσσερεις θεματικές συναντήσεις

Τον τελευταίο καιρό τα “πράσινα” θέματα και το αστικό περιβάλλον έχουν προσελκύσει την προσοχή και το έντονο ενδιαφέρον όλων μας. Από την άθλια απόπειρα δηλητηρίασης του εμβληματικού φίκου στο Ακταίον μέχρι την κοπή των δέντρων στην οδό Αυστραλίας για την κατασκευή του ξύλινου πεζόδρομου και την άδικη κοπή ιστορικών δέντρων στο πάρκο - κήπο της Ροδιακής Έπαυλης, οι συμπολίτες μας έχουν εκφράσει τη βαθιά ανησυχία τους για όσα συμβαίνουν καθώς και τη δέσμευσή τους να διεκδικήσουν ενημέρωση και να υπερασπιστούν το περιβάλλον.

 

“Πράσινες συζητήσεις”, καλοκαιρινή εκδήλωση 

Με βάση αυτό το δημόσιο ενδιαφέρον και τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες για την προστασία των δημόσιων πράσινων περιοχών μας, η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου ξεκινούν μια νέα εκδήλωση με την ονομασία “Πράσινες συζητήσεις”. Αποτελείται από μια σειρά καλοκαιρινών συναντήσεων – συζητήσεων, μικρής κλίμακας, σε ένα εμπνευσμένο, πράσινο και ιστορικό περιβάλλον. Κάθε συζήτηση - συνάντηση φιλοξενεί έναν/μια επαγγελματία - επιστήμονα με σκοπό να μας ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει για τις διάφορες πτυχές της οικολογίας, της φυσικής ομορφιάς και του περιβάλλοντος. Με αυτήν τη νέα εκδήλωση, η RICHeS προσθέτει το “πράσινο” και την “πράσινη κληρονομιά” στο πεδίο των δραστηριοτήτων της καθώς το πολιτιστικό περιβάλλον σε συνδυασμό με το φυσικό αποτελούν τον πλούτο και το μοναδικό χαρακτηριστικό του νησιού μας. Το φυσικό περιβάλλον, τα πολιτιστικά τοπία, οι κήποι και τα πάρκα μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι “Πράσινες συζητήσεις” θα διεξαχθούν στο θεατράκι του πανέμορφου και ιστορικού ανθόκηπου, στο Ήχος και Φως, που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του για να δεχτεί τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, τις εξής ημέρες:

 

  1. Σάββατο 1 Αυγούστου, ώρα 19:00, “Διαχείριση - συντήρηση αστικών χώρων πρασίνου”, Άννα Σαλμά - Γεωπόνος & Υπεύθυνη συντήρησης πρασίνου στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την εταιρία Κηπόπραξις ΟΕ και Παναγιώτης Σταμάτης, Τεχνολόγος Γεωπόνος.
  2. Σάββατο 8 Αυγούστου, ώρα 19:00, “Τα αιωνόβια δέντρα ως σύμβολα της ζωής στο πέρασμα των χρόνων”, Γιάννης Ελενίτσας - Τεχνολόγος Γεωπόνος.
  3. Δευτέρα 17 Αυγούστου, ώρα 19:00, “Ξενάγηση στον ιστορικό Κήπο του Ιδρύματος Marc de Montalembert”, Παναγιώτης Σταμάτης - Τεχνολόγος Γεωπόνος και Υπεύθυνος για τον κήπο του Ιδρύματος. 
  4. Σάββατο 22 Αυγούστου, ώρα 19:00, “Μέλισσα: Το πολυτιμότερο έμβιο ον στον πλανήτη”, Γιάννης Παπαγεωργίου - Βιολογικός Μελισσοκόμος & Τεχνολόγος Γεωπόνος MSc.

 

Σημαντικές πληροφορίες και πώς να κάνετε κράτηση 

Μόνο 30 συμμετέχοντες (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών) μπορούν να συμμετέχουν, εξασφαλίζοντας επαρκή απόσταση. Κάθε ένας/μια που επιθυμεί να συμμετάσχει πρέπει να εγγραφεί εκ των προτέρων στέλνοντας e-mail στο rhodesriches@gmail.com, αναφέροντας τον αριθμό των συμμετεχόντων, ονοματεπώνυμα, αριθμό κινητού τηλεφώνου και την ημέρα ενδιαφέροντος. Μόνο αφού λάβετε γραπτή επιβεβαίωση με e-mail, η συμμετοχή σας θα είναι έγκυρη. Η είσοδος και η συμμετοχή στις “πράσινες συζητήσεις” είναι δωρεάν. 

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις των αρμοδίων φορέων που αφορούν στον περιορισμό διασποράς του COVID-19. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους, ενώ η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι προαιρετική. 

 

Ευχαριστίες

Η RICHeS ευχαριστεί θερμά για την ευγενική παραχώρηση του χώρου την “Ήχος και Φως ΑΕ” καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κ. Κώστα Βρούχο για τις τρεις “πράσινες συζητήσεις” καθώς και το Ίδρυμα Marc de Montalembert για την ξενάγηση στον κήπο.

 

Back to top