“Από το βιβλίο στην οθόνη” – διήμερο προβολών από τον όμιλο Cine-Εκπαίδευση

Ο Όμιλος Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό σας προσκαλεί στις κινηματογραφικές προβολές με θέμα: "ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ" που θα γίνουν στον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Διήμερο κινηματογραγικών προβολών με το θεματικό τίτλο ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ θα πραγματοποιηθεί και εφέτος για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη Φιλόμυθο Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής και Εφηβικής
Λογοτεχνίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων(Κ.Π.Ε.), εκπαιδευτικό πρόγραμμα
"Κινηματογραφική Παιδεία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για την Αειφορία στο πλαίσιο του Οπτικοακουστικού Εγγραμματισμού. "


Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 26 & 27 Φεβρουαρίου 2020 στον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ.
Θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους σε μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών
Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων (πρωινές προβολές) και σε εκπαιδευτικούς και γονείς (βραδινές προβολές). Οι
επιλεγμένες ταινίες που αποτελούν κινηματογραφική μεταφορά βιβλίων στην οθόνη στοχεύουν να αναδείξουν τη στενή σχέση βιβλίου και κινηματογραφικής ταινίας και να συμβάλλουν στην προώθηση της Φιλαναγνωσίας και της Κινηματογραφικής Παιδείας στο σχολείο και στην οικογένεια.
Πριν από την προβολή των ταινιών μεγάλου μήκους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες μικρού μήκους, επιλογές του Ομίλου «cine-Εκπαίδευση», καθώς και σχετικό επιμορφωτικό βίντεο επιλογή του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων για την τεχνική του Κινούμενου Σχεδίου (animation).
Στο τέλος των προβολών θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη συζήτηση με τα παιδιά - θεατές για τις ταινίες που
παρακολούθησαν καθώς και δραστηριότητες επέκτασης και ανατροφοδότησης σχετικές με τις προβολές. Επίσης, θα προταθούν δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για επεξεργασία στην τάξη, εύκολα προσβάσιμα μέσω του ιστολογίου του διημέρου.
Το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων έχει αποστείλει στις σχολικές μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ηλεκτρονική φόρμα δηλώσεων συμμετοχής. 
Είσοδος Ελεύθερη

Back to top