“Η Πεταλούδα της Ρόδου” από την Άννα Χαρίτου

Στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Το Δέντρο» πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Χαρίτου «Η πεταλούδα της Ρόδου», το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 19 Απριλίου 2019.

 
Τη βραδιά διοργάνωσε το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο με τις εκδόσεις mgk.advertising. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Πρόεδρος του Σπιτιού, ο οποίος επιμελήθηκε και την τελική σελιδοποίηση και έκδοση του βιβλίου, βασισμένος στην αρχική ιδέα του Φραγκίσκου Βασιλείου και τις υπέροχες εικόνες του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Λαέρτη Βασιλείου, οι οποίες απεικονίζουν μοναδικά τον πλήρη κύκλο της πεταλούδας της Ρόδου, όπως αυτός για πρώτη φορά αποκαλύπτεται μέσα από την επιστημονική έρευνα της κας Χαρίτου.
 
Τη συγγραφέα παρουσίασε η επίτιμη Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης, κα Μαριλένα Σωκιανού και ο γεωπόνος Απόστολος Κωνσταντάκης περιέγραψε με μοναδικό τρόπο τον βιολογικό κύκλο της πεταλούδας της Ρόδου, της περίφημης Panaxia quadropunctaria. Παρουσίασε τα τέσσερα στάδια της ζωής του δημοφιλούς εντόμου, τους γεωγραφικούς χώρους στους οποίους ζει σε κάθε στάδιο, καθιστώντας τους παρευρισκομένους κοινωνούς των μέχρι τώρα άγνωστων πρώτων σταδίων της ζωής της Πανάξιας, όπως αυτά προέκυψαν από τα πειράματα της συγγραφέως.
 
Η αφήγηση για τη ζωή της Πανάξιας ενθουσίασε το κοινό. Ο βασικότερος σκοπός του βιβλίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του λεπιδόπτερου της Ρόδου, και τους νεο-αποκαλυφθέντες χώρους που ζει ως κάμπια ή χρυσαλίδα και φυσικά η προστασία της πολύτιμης Κοιλάδας των Πεταλούδων.
 
Η πολυτελής έκδοση, με το σκληρό εξώφυλλο και το φωτογραφικό χαρτί που αναδεικνύει μοναδικά τις εικόνες και τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, εξαντλήθηκε την ίδια αμέσως βραδιά, με πολλούς από τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση να μην καταφέρνουν να αγοράσουν το πολυπόθητο βιβλίο. Ήδη, έχει παραγγελθεί η Α' Ανατύπωση του βιβλίου και το βιβλίο θα είναι και πάλι διαθέσιμο μετά τα μέσα του Μαΐου, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.
 
Back to top