Θεοδόσης Μαρκουλής “Όραμά μου είναι η Ρόδος να εκπέμψει πάλι φως!”

 

Ένας νέος άνθρωπος με υψηλή αισθητική, ωραίες ιδέες και όραμα μία Ρόδο που να λάμπει! Ο Θεοδόσης Μαρκουλής μας συστήνεται και μας μιλάει για την απόφασή του να συμμετέχει σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

"Γεννήθηκα στη Ρώμη το 1976, κατάγομαι από τη Λίνδο και μεγάλωσα στη Ρόδο. Πατέρας μου είναι ο Αναστάσιος Μαρκουλής, φαρμακοποιός και μητέρα μου η Μαρία Σαρρή-Μαρκουλή.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνώaν (ΑΣΟΕΕ) με ειδίκευση στο μάρκετινγκ.

Ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός.

Έκτοτε είμαι μελετητής και σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό ιδιωτικών κυρίως έργων, που αφορούν στον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού και συνεταιρισμών.

Συμμετέχω στην προσπάθεια ανάπτυξης στρατηγικών μορφών τουρισμού όπως ο ιατρικός και ο πολιτιστικός, της σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό μας.

Δραστηριοποιούμαι  επιπλέον τα τελευταία χρόνια  στον τομέα της φιλοξενίας στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου όπου και  κατοικώ έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων που την αφορούν.

Η μεγάλη μου αγάπη για τη Ρόδο και την πολιτιστική της κληρονομιά, η επιδίωξη επίλυσης χρόνιων ζητημάτων που την ταλανίζουν, είναι το  κίνητρο για τη συμμετοχή  μου στα κοινά.

Όραμα μου η Ρόδος να εκπέμψει πάλι ΦΩΣ!

Μιλώ Αγγλικά, Ιταλικά.

Ενδιαφέροντα: τένις, κεραμική.

 

Αποφάσισα να εμπλακώ άμεσα στα κοινά γιατί ήθελα να πάψω να είμαι παθητικός επικριτής όσων συμβαίνουν γύρω μου και να αποκτήσω ενεργό ρόλο στη συνδιαμόρφωση ενός νέου οράματος που αφορά τον τόπο που αγαπώ και κατοικώ. Επιπλέον να συμβάλω στη διαμόρφωση των απαραίτητων πολιτικών-δράσεων που οδηγούν στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

Θα ήθελα το παράδειγμα της ενεργού συμμετοχής να το ακολουθήσουν και οι φίλοι που απέχουν λόγω της απαξίωσης της πολιτικής.Το οφείλουμε στον εαυτό μας και κυρίως στις επόμενες γενιές που, αν δεν προχωρήσουμε ΤΩΡΑ σε ουσιαστικές τομές, θα κληθούν να διαχειριστούν πολύ πιο επώδυνες καταστάσεις.

Στηρίζω τον Αντώνη Καμπουράκη  ως υποψήφιο δήμαρχο και την παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» γιατί με έπεισε για την καθαρότητα των προθέσεών του και το βάθος του οράματός του. Γνωρίζω προσωπικά ότι είναι άνθρωπος πρακτικός, καινοτόμος, εργατικός και φέρει άλλη αισθητική, κάτι στο οποίο δίνω ιδιαίτερη βάση.

Έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για το νησί και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει τους Πολίτες και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για να μπούμε επιτέλους σε μια νέα δημιουργική εποχή που τόσο χρειαζόμαστε.

Τα στελέχη της παράταξης που επέλεξε είναι άξιοι συμπολίτες μας και διέπονται από συνεργατική διάθεση, κάτι το όποιο βρίσκω εξίσου κρίσιμο σε μια εποχή που η κύριά μας παθογένεια είναι η παντελής έλλειψη συλλογικότητας, ενώσεων και συνεργειών.

Είχα την τιμή και χαρά να διαπιστώσω τα παραπάνω συμμετέχοντας ενεργά στις εσωτερικές διαβουλεύσεις της παράταξης για τη σύνταξη του προγράμματος μας (https://andoniscambourakis.gr/oi-theseis-mas/). Εκεί μπορεί ο πολίτης να δει αναλυτικά τις προτεραιότητες- στοχεύσεις μας.

Ήταν μια διαδικασία για την οποία προσωπικά είμαι πολύ περήφανος και αισιοδοξώ ότι έτσι μπορεί να αναδυθεί, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, ένας νέος πολιτικός πολιτισμός.

Προτεραιότητα μας είναι η αναδημιουργία ενός σύγχρονου ανοιχτού Δήμου που αγκαλιάζει τους Δημότες και διαχειρίζεται τα δικά τους προβλήματα με διαφάνεια και διάυγεια. Η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ελιτίστικες συμπεριφορές και αποκλεισμοί  είναι στοιχεία που δεν περιέχονται στην ατζέντα μας.

Η βελτίωση των «μικρών» αλλά καθόλου δεδομένων στοιχείων της καθημερινότητας είναι πρωτεύουσας σημασίας και βασική για να προχωρήσουμε στην επίτευξη μεγαλύτερων στόχων. Η έμπνευση  αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και Δημοτών, που τόσο λείπει, είναι σημαντική επίσης. Η ανάδειξη φωτεινών παραδειγμάτων ανθρώπων και δομών που προσφέρουν αθέατα θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας και δίνουμε έμφαση σε αυτό.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ευαισθησία του περιοδικού στα θέματα της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου, αλλά και ως κάτοικος-εργαζόμενος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου που την αγαπώ επιτρέψτε μου να κάνω ξεχωριστή αναφορά σε αυτήν .

Επείγει και αποτελεί δέσμευσή μας η αντιμετώπιση της ιδιαίτερης αυτής ενότητας του νησιού ως ξεχωριστής περίπτωσης με τις δικές της δυσκολίες και θέλουμε να αποτελέσει πιλότο εφαρμογής προγραμμάτων που θα υλοποιούνται λαμβάνοντας υπόψιν τη σπουδαιότητα της ξακουστής σε όλο τον κόσμο Καστροπολιτείας μας.

Η τήρηση του κανονισμού λειτουργίας, η σταδιακά πλήρης κατάργηση της κυκλοφορίας οχημάτων εντός των τειχών με παράλληλη συγκοινωνιακή ανταπόδοση στους κάτοικους της, ο επανασχεδιασμός-εκσυγχρονισμός των υποδομών της είναι κάποιες από τις νευραλγικής σημασίας δράσεις που προωθούμε για τη διατήρηση ομαλής ζωής εντός των τειχών και την αποφυγή αλλοίωσης του παγκόσμιου αυτού κληροδοτήματος".

 

 

 

Back to top