Παρατείνονται οι παραστάσεις της “ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ”

 

Mετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι πρώτες παραστάσεις της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» με το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. αποφάσισαν να παρατείνουν το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τρεις επιπλέον παραστάσεις που θα δοθούν στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου. Όπως ζήτησαν οι θεατές, αυτές οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις 20.00, ώρα κατάλληλη για μαθητές και ηλικιωμένους, αφού εκτός από το θεατρόφιλο κοινό τις παραστάσεις παρακολουθούν σχολεία και ΚΑΠΗ.

Περισσότεροι από 3.000 θεατές, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα την «Αντιγόνη».

Το Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου είναι κάθε βράδυ ασφυκτικά γεμάτο. Η τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δείχνει πόσο διψάει για ποιοτικό θέατρο και πόσο αγαπάει το αρχαίο δράμα το ροδίτικο κοινό. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι κατακλύζουν το θέατρο, καθηλωμένοι μπροστά στον λόγο του μεγάλου Σοφοκλή και μαγεμένοι από την θεατρική μεταφορά του σε μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών, που στήθηκε εξ ολοκλήρου από καλλιτέχνες της Ρόδου, με αγάπη, μεράκι και σεβασμό, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το έμψυχο δυναμικό του τόπου μας.

Το Δεκαήμερο Αρχαίου Δράματος διοργανώνουν ο Δήμος Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνεργασία με το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου. Όλες οι παραστάσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Συντελεστές της παράστασης:

 

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Αγγελάκος

Μουσική: Αντώνη Κυζούλης

Χορογραφίες: Έλλη Παρασκευά - Μαρία Μανουκιάν

Διδασκαλια μουσικής και πιάνο: Άντζελα Σπανού

Κρουστά: Άννα Νικητιαδη 

Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπαζούκη 

Κοστούμια: Ελένη Αρτίκη

Κατασκευή μάσκας Τειρεσία: Νίκος Σκουτέλης 

Αφίσα : Σάββας Μανουσάκης 

Φωτογραφίες: Βασίλης Καϋμενάκης

 

Παίζουν:

Κρέοντας: Ζαχαρίας Αγγελάκος

Αντιγόνη: Βάσω Αγγελακου

Ισμήνη – Τειρεσίας:  Άννα Έλενα 

Αίμωνας: Αποστόλης Μαριεττής 

Φύλακας: Μανώλης Κεπέρης 

Άγγελος: Φαίδρα Βιτζηλαίου 

Ευρυδίκη:  Καλλιόπη Πόλια 

Ακόλουθος Τειρεσία: Χάρης Αγγελάκος Σαμπάνης 

Κορυφαίοι Χορού: Φαίδρα Βιτζηλαίου, Μανώλης Κεπέρης, Αποστόλης Μαριέττης, Παυλίνα Πλάτση, Γρηγόρης Παπαμιχαήλ, Αυγή Παππά, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου,  Καλλιόπη Πόλια, Αντιγονη Φελέκη, Άντζελα Χατζηνικόλα

Κορυφαία στο τραγούδι: Αντιγόνη Φελέκη

 

 

 

Back to top