Προβολή ταινίας “Η Αποστολή”

 Ο Σάμυ Μοντιάνο θυμάται την πιο οδυνηρή του εμπειρία στη δεύτερη ταινία της «Ροδιακής Ταινιοθήκης»

Με σταθερά βήματα εξελίσσεται η δημιουργία της «Ροδιακής Ταινιοθήκης» από το εργαστήρι κινηματογράφου Cine Chevalier του Ιδρύματος Υποτροφιών Ε.&Μ. Σταματίου που διευθύνει ο Γιώργος Τζεδάκης.

Η δεύτερη ολοκληρωμένη ταινία με τίτλο «Η Αποστολή» - από τη Ρόδο στο Άουσβιτς, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μαζαράκη, Γιώργου Τζεδάκη, Δημήτρη Κόκκινου και μουσική Αντώνη Κυζούλη, θα προβληθεί στο Κινηματοθέατρο Ρόδον με δωρεάν είσοδο στις 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγράψουν αυτά που έζησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Η Αποστολή»  βασίζεται στη συγκλονιστική μαρτυρία του Σάμουελ Μοντιάνο, ενός από τους τελευταίους επιζώντες Ροδεσλί (Εβραίους της Ρόδου) που, παιδί ακόμα, βρέθηκε στο Άουσβιτς Μπιρκενάου, όπου συνάντησε τον τρόμο, την φρίκη και τον όλεθρο, έζησε τον χαμό του πατέρα και της αδελφής του και αντιμετώπισε καθημερινά τον θάνατο. Στο μεταίχμιο εκείνο όπου η ζώσα εμπειρία σμίγει την προσωπική και την τοπική ιστορία με την παγκόσμια, η ταινία πραγματεύεται το καθήκον της άσβεστης μνήμης και την προάσπιση της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας, όχι μόνο για όσους επέζησαν, αλλά κυρίως για τις επερχόμενες γενιές ενός κλυδωνιζόμενου κόσμου.

Η πρώτη ταινία της «Ροδιακής Ταινιοθήκης» με τίτλο "Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης" προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι, ενώ άλλες δύο βρίσκονται στο στάδιο του μοντάζ (για το Concentramento της Ρόδου και για το πέρασμα του Φώτη Κόντογλου από τη Ρόδο) .

 

Η διεύθυνση για το trailer στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=P8gdDhpHm6g  

 

Back to top