Τα Δωδεκάνησα μιλούν για την Ευρώπη

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ρομπέρ Σουμάν (Γαλλία) διοργανώνουν την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «#local2european | Τα Δωδεκάνησα μιλούν για την Ευρώπη»!

Ο διάλογος για τις Ευρωεκλογές του 2019 πρέπει να ξεκινήσει, και οι τοπικές φωνές είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ακουστούν. Ντόπιοι πολιτικοί και ενεργοί πολίτες, από κάθε πολιτικό φάσμα καλούνται να συμμετάσχουν σε μία πρωτότυπη διαδικασία: κάθε ομιλητής έχει στη διάθεσή του πέντε λεπτά για μία εναρκτήρια τοποθέτηση. Ακολούθως θα επιλέξει με κλήρωση μία ερώτηση από ένα σύνολο ερωτήσεων που έχουν προετοιμάσει οι διοργανωτές και έχει υποβάλει εγκαίρως το κοινό. Οι ομιλητές θα ξέρουν από πριν τις ερωτήσεις, αλλά όχι ποια θα κληθούν να απαντήσουν!

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ως συμμετέχοντες στο πάνελ:
- ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.
- ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Αντώνης Αποστολίδης
- η Γραμματεας Νησιωτικης Πολιτικης κ Μελος του Εθνικου Συμβουλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρία Αγγέλου
- ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νικηφόρος Παπανικόλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους προεγγραφούν εδώ: https://goo.gl/forms/oMTUlhMwkJ8nosTr1

Για να υποβάλεις τη δική σου ερώτηση: https://goo.gl/forms/UHAg2F8WK5ihCSiZ2

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens.

Με την ευγενική φιλοξενία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

 
Back to top