Τριήμερο Ευρώπης, Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη επιστρέφει και φέτος με τρεις συνεχόμενες ημερίδες και παράλληλες δραστηριότητες! Με τις Ευρωεκλογές, τις Τοπικές και Περιφερειακές Εκλογές σε λιγότερο από δυόμισι μήνες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μιλήσουμε για Ευρώπη, να στηρίξουμε την Ανάπτυξη και να οραματιστούμε ένα Μέλλον Βιώσιμο.

Εξαιρετικοί ομιλητές, ικανά παραδείγματα επιχειρηματικότητας, ενημέρωση για τις Ευρωεκλογές αλλά και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ειδικοί που θα μας μιλήσουν για τρέχοντα προγράμματα και ευκαιρίες δικτύωσης, συμμετοχής και ανάπτυξης, συμπυκνωμένα σε ένα έντονο Τριήμερο!

Το επίσημο πρόγραμμα του Τριημέρου περιλαμβάνει:

Τρίτη, 19/03/2019 - 19:30
«Ευρωεκλογές και Λαϊκισμός»
Τρεις εξαιρετικοί ομιλητές μιλάνε για τις Ευρωεκλογές, τον λαϊκισμό, τα fake news και τους κινδύνους που αυτά επιφέρουν για τον Διάλογο, την Δημοκρατία, την ίδια την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Ομιλητές: 

«Προκλήσεις και απειλές ασφαλείας και λαϊκίστικες προσεγγίσεις στην Ευρώπη» Τριαντάφυλλος Καρατράντος Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και νέων απειλών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σύμβουλος ερευνητικών προγραμμάτων για τη ριζοσπαστικοποίηση, το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και τις πολιτικές πρόληψης στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), Επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ και Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.
Θεόδωρος ΔανιηλίδηςΑπόστρατος ναρκαλιευτής. Δημοσιογράφος. Ιδρυτής του ellinikahoaxes.gr που είναι ο μοναδικός ελληνικός ιστότοπος κατά της παραπληροφόρησης και μέλος του International Fact-Checking Network.
«Ο νέος ευρωπαϊκός λαϊκισμός: Ζητήματα δημοκρατίας και ενωσιακής διακυβέρνησης στην Ευρώπη των κρίσεων» Σωτήριος ΣέρμποςΕπίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εταίρος ερευνητής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Παν/μιου Αθηνών.Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου. Είσοδος Ελεύθερη.
Τετάρτη, 20/03/2019 - 17:00
Master Class πάνω στη Διαχείριση Πολιτιστικών Φορέων, ειδικά για Πολιτιστικούς Φορείς και Συλλόγους (Πηγές Χρηματοδότησης (Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Χορηγίες, Crowdfunding), Δικτύωση (εθνικά, διεθνώς), Εξωστρέφεια και Επικοινωνία), με τον Πάνο Γκιόκα, συνιδρυτή της Mentor in Culture. 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαιτείται εγγραφή στην σελίδα www.houseofeurope-rhodes.eu.

Τετάρτη, 20/03/2019 - 19:30
Εσπερίδα αφιερωμένη στην Επιχειρηματικότητα, με παραδείγματα καινοτομίας, τοπικής ανάπτυξης, νεανικής επιχειρηματικότητας και έμφαση στην πολιτισμική διαχείριση.Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη, 21/03/2019 - 19:30
Εσπερίδα αφιερωμένη στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με παρουσίαση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, παραδείγματα δικτύωσης για την ενίσχυση ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων, και την πολιτιστική μας κληρονομιά ως όχημα βιώσιμης ανάπτυξης.Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου. Είσοδος Ελεύθερη.

Το 7ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο μαζί με το ΚΕΚ Γεννηματας, με τη στήριξη του Europe Direct Dodecanese και της Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου - ΑΝΔΩ ΑΕ. Με την ευγενική υποστήριξη του ξενοδοχείου Manousos City Hotel και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.
Περισσότερες πληροφορίες και στο Facebook: https://www.facebook.com/events/2363173370582087/

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους προεγγραφούν. Εγγραφές στην σελίδα www.houseofeurope-rhodes.eu.

Back to top