Τριήμερο Κινηματ/φικών Δράσεων από το “Cine-Εκπαίδευση”

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
25, 26 και 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Θερινό Κινηματοθέατρον ΡΟΔΟΝ, 8μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Ο ‘Όμιλος “CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”, κινηματογραφική συλλογικότητα που
δραστηριοποιείται στο νησί μας με τις ποικίλες cine δράσεις που οργανώνει
απευθύνεται κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την ένταξη της
Κινηματογραφικής Παιδείας στην εκπαίδευση.

Μετά από μια δημιουργική παρουσία 6 ετών ως άτυπος κινηματογραφικός φορέας, ο Όμιλός μας αποκτά νομική υπόσταση με εγγεγραμμένα μέλη και εκλεγμένη διοίκηση και στο νέο του διευρυμένο ρόλο ενσωματώνει νέους θεματικούς άξoνες δράσης. Προσθέτει στην μέχρι τώρα ονομασία του τον όρο “για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό”, σηματοδοτώντας τη μετεξέλιξή του σε φορέα με διευρυμένο ορίζοντα, στο ευρύτερο πλαίσιο της οπτικοακουστικής έκφρασης. Στους σχεδιασμούς του είναι και η διοργάνωση φεστιβάλ στο νησί της Ρόδου, αλλά και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, με προβολές κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, με έμφαση στην ελληνική ποιοτική κινηματογραφική παραγωγή.
Αφετηρία της νέας του πορείας είναι η διοργάνωση 3ήμερου
εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων (23/8-27/9/2019). Στο 3ήμερο εκδηλώσεων είναι προσκεκλημένος ο Giacomo Martini, Ιταλός κριτικός και ιστορικός του κινηματογράφου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Rete Cinema Basilicata της Ιταλίας και επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Bologna. Ο Giacomo Martini, προσκεκλημένος του Ομίλου μας, τον περασμένο Φεβρουάριο συμμετείχε ως εισηγητής σε Κύκλο Μαθημάτων Κινηματογραφικής Παιδείας με τον γενικό θεματικό τίτλο "Γνωρίζοντας το Σινεμά".
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 3ημέρου κινηματογραφικών δράσεων περιλαμβάνει αφιέρωμα στον ελληνικό & ιταλικό κινηματογράφο με τη συμμετοχή του Ιταλού προσκεκλημένου ο οποίος προλογίζει, σχολιάζει και συζητά με το κοινό, καθώς και προβολές ταινιών μικρού μήκους, δημιουργίες κινηματογραφικών φορέων της Ρόδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019:
Προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου,
«Μία αιωνιότητα και μία ημέρα».

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019
Προβολή της ταινίας «Il Conformista» του σκηνοθέτη Bernardo Bertolucci.
Τις ταινίες προλογίζει, παρουσιάζει και σχολιάζει ο Giacomo Martini. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Β. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2019
Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από :
• τον ‘Όμιλο “Cine- Εκπαίδευση”
• τον Ρόδιο σκηνοθέτη και δημιουργό Αλέξανδρο Λουϊζίδη η ταινία «Ο φίλος μου κι εγώ».
• το «Εργαστήριο δημιουργίας εκπαιδευτικής ταινίας για τη σχολική ζωή δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών», Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• το «Cine Chevalier», Εργαστήρι Φιλμοκατασκευής του Ιδρύματος Σταματίου με την ταινία με τίτλο “Ο Γιώργος Σεφέρης στα χνάρια της Δωρικής Κρήνης”.
Συμμετέχουν, παρουσιάζουν και συζητούν με το κοινό εκπρόσωποι των κινηματογραφικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας
Ευχαριστούμε:
• την οργανωτική επιτροπή του 4ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων για την ένταξη του 3ήμερου εκδηλώσεων μας στο συνολικό τους πρόγραμμα.
• Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων (Κ.Π.Ε.) για την πολύπλευρη υποστήριξη. Σημειώνεται πως στο Κ.Π.Ε. Πεταλούδων υλοποιείται Πρόγραμμα για μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς με τίτλο "Οπτικοακουστικός Γραμματισμός και Κινηματογραφική Παιδεία στο σχολείο".
• Τους χορηγούς επικοινωνίας συνολικά.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ηλιάδης Ευάγγελος
Κουτσάκη Σοφία
Λουιζίδης Αλέξανδρος
Σοφός Αλιβίζος
Σπανός Πέτρος
Τζεδάκης Γιώργος
Χαντζιάρα Θεώνη

Back to top