Δωρεάν διαδικτυακή προβολή του documentaire “Η Επανάσταση είμαστε εμείς”

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ / CINEMA MADE IN ITALY
 
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ | La rivoluzione siamo noi (2020). Η ταινία, μόνο για την ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 12/2, από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα, θα προβάλλεται ελεύθερα για όλους.
 
H έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Ilaria Freccia "H επανάσταση είμαστε εμείς" που παρακολουθεί το πώς η Ιταλία, το διάστημα 1967-1977, μετατράπηκε σε κέντρο της διεθνούς εικαστικής πρωτοπορίας. Στην διάρκεια της ανήσυχης αυτής δεκαετίας, σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Χέρμαν Νιτς, Γιόζεφ Μπόις αλλά και ο Γιάννης Κουνέλλης πειραματίζονται ελεύθερα με μια προκλητική ματιά, δημιουργώντας μια τέχνη που αποτελεί έκφραση κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Είναι η εποχή της arte povera.
 
Η ταινία, μόνο για την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ (Παρασκευή 12/2, από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα), θα προβάλλεται ελεύθερα για όλους. Στην συνέχεια όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσουν με εισιτήριο. Από το Σάββατο 13/2 (στις 12 μ.μ.).
 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΣΚΤ, Υπεύθυνη προγράμματος Μαρία Μαμαλίγκα
 
ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΙ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΣΚΤ» ΣΥΝΕΧΙZONTAI ME ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΡΦΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΩΡΕΑΝ. ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΚΤ ΚΑΙ EMAIL ΣΤΟ MESSENGER.
 
 

 
 
Back to top