“Εαυτός” – εικαστική έκθεση στο Παλιό Συσσίτιο

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου παρουσιάζει την έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας «Εαυτός» στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (Παλαιό Συσσίτιο).

 

H ομάδα φωτογραφίας Almas, με υπεύθυνη τη Νίκη Σπάρταλη και η ομάδα ζωγραφικής Van Gens, με υπεύθυνη τη Νατάσα Σαβράνη, δούλεψαν ομαδικά με αποτέλεσμα 22 έργα μικτής τεχνικής.

11 φωτογράφοι και 8 ζωγράφοι παρουσιάζουν «συγκάτοικες εικόνες», έργα που γεννήθηκαν από αρχέτυπα που κοιμούνται στο βάθος του ασυνείδητου, αλλά και από την αγωνία του ανθρώπου να επικοινωνήσει με τον διπλανό του. Μέσα από τη συνεργασία, ο ένας γίνεται καθρέφτης του άλλου, «ένας εαυτός μέσα στον εαυτό», ή αλλιώς συνδημιουργός ενός μικρού, περίκλειστου κόσμου που αποδομεί τη συμβατή εικόνα του υποκειμένου αναπληρώνοντας όλες τις αδύνατες ταυτότητές του. 

Συμμετέχουν:

Από την ομάδα Almas : Μανώλης Βαρδαξής, Ζαφέρ Γιαννίκογλου, Κωνσταντίνος Κατζάκης, Κώστας Κορκίδας, Αγγελική Κουντούρη, Δημήτρης Παμπάκας, Αφροδίτη Πατούνα, Γκιουλέρ Σαρρή-Χασάν, Νίκη Σπάρταλη, Γιώργος Στεφανίδης, Ιωάννα Τσακιράκη.

Από την ομάδα Van Gens: Σοφία Βαξοβάνου, Γεωργία Καζούλλη, Άννα Καραβοκυρού, Βούλα Μαράντου, Νίκος Νικηταρής, Νατάσα Σαβράνη, Μαρία Υψηλάντη, Καλλιόπη Χρήστου.

 

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση της αίθουσας και για την υποστήριξη στην υλοποίηση της έκθεσης.

Ευχαριστούμε την Μυρσίνη Λενούδια (εκπαιδευτικό θεάτρου) για το εργαστήρι θεατρικής έκφρασης και δημιουργικής γραφής, την Νίκη Διακογεωργίου (εκπαιδευτικό, Med παιδικό βιβλίο) για το εισαγωγικό της κείμενο στον Εαυτό και  τον Νίκο Προκόπη για την επιμέλεια των κειμένων/μεταφράσεων.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας:  το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, την Μεταξοτυπική Ρόδου, τα ζαχαροπλαστεία Στάνη, το Επίκεντρο Γνώσης, το Sissitio στην Παλιά Πόλη, τον οδηγό Exploring Rhodes, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας το περιοδικό Λωτός και το Ραδιόφωνο Λυχνάρι που για άλλη μια φορά στηρίζουν την προσπάθειά μας».

H ομάδα φωτογραφίας Almas και η ομάδα ζωγραφικής Van Gens

Back to top