Ολοκληρώνεται το EESD Forum Ρόδου

To Europe, Entrepreneurship and Sustainable Development Forum της Ρόδου ολοκληρώνει την εξαιρετική πορεία του, που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου 2021, με την όγδοη εκδήλωσή του, με τίτλο «Δημοκρατία και Θεσμοί στη μετά-COVID εποχή».

 
Σε μία συμβολική για την Ελληνική Δημοκρατία ημέρα, οπότε και αυτή καταλύθηκε πριν 54 χρόνια με επίφαση του κατεπείγοντος και της εθνικής ανάγκης, και με πάνω από ένα χρόνο έκτακτων μέτρων σε όλον τον πλανήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, πολλά δικαιώματα, πολλές δημοκρατικές λειτουργίες έχουν ανακοπεί, ανασταλεί ή περιοριστεί. Δικαιολογούνται και είναι αναλογικές του κινδύνου οι πρακτικές και οι πολιτικές των κρατών; Συνάδει η αντιμετώπιση με τον νομικό πολιτισμό και παράδοση της Ευρώπης; Πόσο έχει αλλάξει ο πολιτικός λόγος; Σε ποιο βαθμό επιβολής φτάνουμε για να τηρηθούν τα μέτρα; Όλα ερωτήματα που μας αφορούν όλους και όλες. Τρεις διακεκριμένοι νέοι επιστήμονες καλούνται να τα απαντήσουν, υπό το συντονισμό της αφ. Καθηγήτριας Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κας Παρούλας Νάσκου-Περράκη.

 

«Δημοκρατία και Θεσμοί στη μετά-COVID εποχή», Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, στις 19:00
 
Ομιλητές:

- Κώστας Ελευθερίου, Διδάσκων Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ

- Γιώργος Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστήμιο Teesside, Μεγάλη Βρετανία

- Αριστείδης Τσάτσος, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής & Οικονομολόγος Παν. Humboldt, Βερολίνου

Θα συντονίσει η Παρούλα Νάσκου-Περράκη, αφ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Παν. Μακεδονίας.

 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom! Εγγραφές δωρεάν: https://zoom.us/webinar/register/WN_QBCgHj5CTH-OXwhSVRCf5Q
 
Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ
 

 

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. Απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Πληροφορίες εγγραφής στις εκδηλώσεις στο Facebook.

Για όσους/ες δεν προλάβουν να εγγραφούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω Zoom, όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ, και θα διατηρηθούν εκεί στο αρχείο, για μελλοντική αναφορά.

 
Το EESD Forum 2021 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ., με επιστημονικό συνεργάτη το Rhodes Project.

Back to top