Αφιέρωμα στον Γούναρη | Δαυίδ Ναχμίας, Θάνος Πολύδωρας

Αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη και Φώτη Πολυμέρη

Μία ανοιχτόκαρδη περιδιάβαση στις ωραιότερες καντάδες των δύο κορυφαίων τροβαδούρων του 20ου αιώνα με τον Δαυίδ Ναχμία και τον Θάνο Πολύδωρα την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Ο Νίκος Γούναρης και ο Φώτης Πολυμέρης, αδελφωμένοι πορεύτηκαν αφήνοντας πίσω τους την ευωδιά μιας ανεπίστρεπτης εποχής που σήμερα επικαλούνται με νοσταλγία ακόμα κι αυτοί που δε τη γνώρισαν. «Γλυκά μου μάτια αγαπημένα», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Λες και ήταν χθες», «Γέλα αγάπα και τραγούδα…» και πολλά ακόμα τραγούδια μίας νιότης που μόνο αρχή γνώρισε.

Θάνος Πολύδωρας, τραγούδι

Δαυίδ Ναχμίας, πιάνο

Οι καλλιτέχνες

Δαυίδ Ναχμίας

Ο Δαυίδ Ναχμίας, μουσικός και δημοσιογράφος, ολοκλήρωσε κι έναν κύκλο Πανεπιστημιακών σπουδών, εκτός μουσικής και δημοσιογραφίας (Psychology B.S. University of  La Verne). Οι ενασχολήσεις του περιστρέφονται κυρίως γύρω απ’ την λογοτεχνία, την ποίηση, το πιάνο και την ενορχήστρωση.

Απ’ το 2001 έως το 2009 παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» την εκπομπή ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ της ΕΡΤ και στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας περί τα 830 πορτραίτα και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων. Απόλυτα εστιασμένος στην ενασχόλησή του με το «ελαφρό τραγούδι» του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.

Τα τελευταία 10 χρόνια παρουσιάζει στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ την εκπομπή Το Μουσικό Ρολόι Του Εικοστού Αιώνα (προσεγγίσεις και παρατηρήσεις πάνω στο ελαφρό τραγούδι του εικοστού αιώνα) και κάθε Σάββατο την εκπομπή ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ (πορτραίτα γνωστών και παραγνωρισμένων διαμορφωτικών προσωπικοτήτων της Ελληνικής πραγματικότητας).

Θάνος Πολύδωρας

O Θάνος Πολύδωρας Έλληνας τραγουδιστής, σκηνοθέτης και μοντέρ εικόνας. Με το τραγούδι ασχολείται από το 1997. Αξιοσημείωτες συνεργασίες με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Παπαστεφάνου, Μπάμπη Τσέρτο κ.α., ενώ παράλληλα συνεργάστηκε και συνεργάζεται με τον Δαυίδ Ναχμία.

Σημαντική στιγμή της καριέρας του η εμφάνιση του στο Ηρώδειο ως σολίστας στο αφιέρωμα για τον Μιχάλη Σουγιούλ «Και ο μήνας έχει εννιά» το 2008. Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε στην ΕΡΤ ως βοηθός παραγωγής στην τηλεοπτικές εκπομπές του Δαυίδ Ναχμία, Ιχνηλάτες και Τιμής Ένεκεν. Έχει τραγουδήσει στη διάρκεια αυτών των ετών σε συνολικά 10 δισκογραφικές παραγωγές.

INFO

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ώρα: 20:30

Back to top