ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Αλέξανδρος Μαρίνος πρωταγωνιστεί μαζί με τον Δημήτρη Πνευματικό και την Μαρία Αποστολάτου στο Swipe Up Comedy, που ανεβαίνει στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Είναι ένα κωμικό show που έρχεται απ’ το πουθενά να ταράξει τα ήσυχα βράδια μας. Ένα show που δεν κάνει τίποτε παραπάνω απ’ ότι εμείς στον καναπέ μας, scroll και swipe up!

Είχαμε έτσι την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Συνέντευξη στην Ευρυδίκη Κοβάνη

Πώς προέκυψε το κωμικό show «Swipe Up Comedy»;

Πέρσι έπαιζα τον “Πρίγκιπά Φίλιππο’’ στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς «Υβόννη, Πριγκίπισσα της Βουργουνδίας» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Φιλιππίδου που παρουσιάστηκε στο Μαγαζάκι της Τ3χνης. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για εμένα αυτό το έργο σε αυτόν τον χώρο συντροφιά με την κυρία Φιλιππίδου.

Κάπου εκεί γνώρισα και την Τζένη Χρυσίδη (υπεύθυνη της Anelixis Production που ανεβάζουμε τώρα το «Swipe Up Comedy») η οποία παρακολούθησε την παράσταση και κάποιους μήνες μετά επικοινώνησε μαζί μου και μου πρότεινε να συμμετέχω σε αυτό το Project. Επειδή η πρόταση έγινε αφού με είδε στην «Υβόννη» το βρήκα καλό οιωνό.

Τι έχει στο στόχαστρο το έργο;

Στο στόχαστρο έχουμε όλα αυτά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν ευχάριστα και ανάλαφρα την καθημερινότητά μας μέσα απο τα social media. Ελληνικά σηριαλ, boomers, instagramers, κοινωνικές επαφές, γυμναστηριάκηδες είναι κάποια απο τα θέματα που θα κάνουμε scrolling επάνω στην σκηνή του θεάτρου Μικρός Κεραμικός. 

Ποια είναι η ατμόσφαιρα της παράστασης;

Η ατμόσφαιρα είναι κουλτουριάρικα αστραφτερή με κάποια Χολυγουντιανά στοιχεία από τον Δημήτρη Πνευματικό.

Είναι έμφυτο ή επίκτητο το χιούμορ στον άνθρωπο;

Πιστεύω απόλυτα ότι είναι έμφυτο! Παρατηρώ ανθρώπους που ενώ δεν το επιδιώκουν με κάνουν να γελάω ακόμα και με τον τρόπο που αναπνέουν. Από την άλλη υπάρχει και το έμφυτο έξυπνο χιούμορ το οποίο είναι και αυτό που με ενδιαφέρει και το αναζητώ στους λίγους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω κοντά μου.

Υπάρχει καλό και κακό χιούμορ;

Σίγουρα! Δυστυχώς για πολλά χρόνια ήμασταν τόσο ποτισμένοι και συνηθισμένοι στην ανοησία και τον εξευτελισμό που το κακό χιούμορ έγινε φυσιολογικός τρόπος αλληλεπίδρασης. Παρατηρώ ότι αυτό αλλάζει. Οπωσδήποτε όμως είναι ακόμα σε στάδιο παρατήρησης!

Τι σημαίνει για εσάς το χιούμορ;

Σημαίνει ζωή. Είναι μέσο επικοινωνίας, παρηγοριά και σίγουρα υποβόσκει μια άμυνα κάπου εκεί!

Τι σας κάνει να γελάτε;

Τα πάντα, ακόμα και ο πόνος. Έχω όμως μεγάλη αδυναμία στο έξυπνο και καθηλωτικό χιούμορ του αδερφού μου Ορέστη, στην δημιουργική αυθόρμητη τρέλα της αδερφής μου Μαρίας, στα παρατράγουδα την ώρα των προβών και στην νονά μου Ανθούλα επάνω στην οποία θα μπορούσαμε να γράψουμε μία σειρά!

Swipe Up Comedy_afisa

 

About Author

Back to top