“ΑΝΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΝΟΙΑ” | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Tο βιβλίο της Ευρυδίκης Κοβάνη «ΑΝΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΝΟΙΑ - ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» παρουσιάζει η Κάπα Εκδοτική την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00 στο Βιβλιοπωλείο ΚΑΠΑ (Σόλωνος 103, Αθήνα).

Μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου στη Ρόδο που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, η επόμενη παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα.

Ομιλητές

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Πασσά Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνικός Λειτουργός MSc, Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Ψυχογηριατρικής, Ά Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Μηνάς Βιντιάδης Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Απόσπασμα του βιβλίου θα διαβάσει η Γιούλη Ζήκου, Ηθοποιός-Θεατρολόγος

Χορηγός Φιλοξενίας: Όμιλος Χατζηλαζάρου

Λίγα λόγια για το βιβλίο
  • Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άτομα που πάσχουν από άνοια και Alzheimer;
  • Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις ακραίες συμπεριφορές που προκαλεί η νόσος;
  • Ποια είναι τα λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε;
  • Πώς μπορούμε να είμαστε αποκλειστικοί οικογενειακοί φροντιστές και παράλληλα να ζούμε μία φυσιολογική ζωή;
  • Ποιο είναι το σπουδαιότερο προσόν ενός φροντιστή;
  • Υπάρχει ευτυχισμένος φροντιστής;

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απαντάει το βιβλίο.

Είναι ένα εγχειρίδιο με πρακτικές συμβουλές για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια τύπου Alzheimer. Βασισμένο στην προσωπική ιστορία και τα βιώματα της συγγραφέως, μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να φροντίσουμε τους αγαπημένους μας χωρίς να χάσουμε τον εαυτό μας.

Το βιβλίο προτείνει μία νέα και εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση, εστιάζοντας στην ανακούφιση και την ψυχική ηρεμία των φροντιστών με ιδέες και λύσεις για τον χειρισμό των πολύπλοκων εκδηλώσεων της νόσου που καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν.

Δείχνει πώς μπορούμε όχι μόνο να επιβιώσουμε ως φροντιστές, αλλά και να απολαύσουμε το όποιο χρονικό διάστημα απομένει να ζήσουμε με τους αγαπημένους μας, δημιουργώντας μαζί τους σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, αγάπης και αλληλοσεβασμού ακόμα και στα πιο προχωρημένα στάδια της νόσου. 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ευρυδίκη Κοβάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος και εκδότρια. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Είναι πιστοποιημένη  σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και life coach, απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι αποκλειστικός οικογενειακός φροντιστής. Ζει και εργάζεται στη Ρόδο.

www.lotosmag.gr

www.evridikikovani.gr

evridiki.kovani@gmail.com

 

 

 

 

 

Back to top