Dance Laboratory Rhodes | Bright Future

«Bright Future» της ομάδας «Free Fall»
Από το «Dance Laboratory Rhodes»

 

Το Dance Laboratory Rhodes φιλοξενεί την καινούργια παραγωγή της ομάδας Σύγχρονου χορού Free Fall με τίτλο «Bright Future» σε χορογραφία του Ευάγγελου Πουλίνα η οποία θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ρόδο εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτισμική δραστηριότητα του νησιού μας όλο τον χρόνο.

Ένα σημαντικό εγχείρημα ώστε το φιλότεχνο κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια παράσταση χορού τον χειμώνα του 2021.

Το Dance Laboratory Rhodes είναι μια ομάδα νεών Ροδίων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου, αλλά και στα Δωδεκάνησα ευρύτερα, επάνω στον τομέα την ανάδειξης των παραστατικών τεχνών.

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Μανουκιάν, τα υψηλού επιπέδου θεάματα που προσφέρουν στο κοινό, ενεργοποιούν το νου και το σώμα. Η συστηματική παρακολούθησή τους ανοίγει νέα μονοπάτια σκέψης και δράσης στα άτομα που αρπάζουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ομάδα με στόχο την καθιέρωση της Ρόδου ως σημείο συνάντησης διεθνών και εγχώριων χορευτών και χορογράφων.

Η δημιουργία είναι τρόπος ζωής. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του DLR εστιάζει στον άνθρωπο και το ενεργό σώμα που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κάθε έργου.

Με αφορμή το παραπάνω μια νέα ενότητα θα εμπλουτίσει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Πρόκειται για τα master classes τα οποία είναι μικρότερα σε διάρκεια και πολύ στοχευμένα εργαστήρια χορού που παρέχουν μια συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση σε νέες τεχνικές και πρακτικές καταξιωμένων καλλιτεχνών με διδακτική εμπειρία σε πανεπιστήμια χορού ανά την Ευρώπη.  

Το DLR WINTER 2021 θα διαρκέσει 11-12 και 15-16 Δεκεμβρίου 2021, εξασφαλίζοντας ένα τετραήμερο πρόγραμμα γεμάτο θέαμα, εκπαίδευση και ευκαιρίες, καθιστώντας την Δωδεκάνησο με έδρα την Ρόδο κέντρο πολιτισμού και ανταλλαγής.

Στις 11-12 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ένα master class για όλα τα επίπεδα από τον διακεκριμένο χορευτή και χορογράφο της διεθνούς σκηνής Ευάγγελου Πουλίνα. Αυτό το εργαστήρι χορού απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες περιλαμβάνοντας ενήλικες, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ηθοποιούς, μουσικούς και όλους όσους τους ενδιαφέρει η κίνηση.

Στις 15-15 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα του DLR θα συνεχίσει με την πρεμιέρα του Bright Future, μια παράσταση η οποία υπάγεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021 σε χορογραφία του Ευάγγελου Πουλίνα ανοίγοντας την αυλαία για το κοινό στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου.

 

Bright Future

Το Bright Future είναι μία παράσταση σύγχρονου χορού που προέκυψε από την έρευνα του χορογράφου και ερμηνευτή Ευάγγελου Πουλίνα και των χορευτών με άξονα τον χρόνο και τις προσδοκίες. Πιο συγκεκριμένα αφορά την ενασχόληση μας με το μέλλον και κατά πόσο αυτή η ενασχόληση επηρεάζει το παρόν.

Ποια είναι η ανάγκη που μας οδηγεί στο να σχεδιάζουμε και να προσπαθούμε να ελέγξουμε το μέλλον μας; Πως μπορούμε να συμβιβαστούμε με το άγνωστο και να απολαύσουμε το απρόσμενο;

Πρόκειται για μία δημιουργία με τρεις χορευτές από́ την Ελλάδα και τη Γερμανία, οι οποίοι θα κληθούν να αναζητήσουν την απολυτή τελειότητα, να βιώσουν τα όρια της δίκης τους σωματικότητας, εξερευνώντας το ιδεώδες σε διαφορετικές καταστάσεις. Θα περιπλανηθούν σε καταστάσεις επιτυχίας, μεγαλείου αλλά και απογοήτευσης όπως και σύγκρουσης με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

 

Antigravity (Master Class)

Ας βρούμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εκτέλεσης μιας απαιτητικής ακολουθίας κινήσεων.

Αναλύοντας την ίδια την κίνηση, τις φυσικές δυνάμεις και τα ανατομικά χαρακτηριστικά του σώματός μας, θα διερευνήσουμε τρόπους για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας συνδυάζοντας τις δεδομένες δυνατότητες να λειτουργήσουμε προς όφελός μας.

Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της βαρύτητας για να μας γειώσει, να μας στηρίξει, να μας επιτρέψει να ρισκάρουμε και να ξεπεράσουμε τα όριά μας, για να ξεφύγουμε επιτέλους από τη βαρύτητα.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας στον υψηλότερο βαθμό, θα εξελιχθούμε και θα ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας

 

Βιογραφικό Ευάγγελου Πουλίνα

Ο Ευάγγελος Πουλίνας είναι κάτοχος MFA στο χορό από το Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δίπλωμα από την Κρατική Σχολή Χορού Αθηνών και Πτυχίο από το τμήμα φυσικής αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει λάβει υποτροφίες από πολυάριθμα αναγνωρισμένα ιδρύματα όπως: Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρου Σ. Ωνάση, Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης, Ίδρυμα Ελληνικών Κρατικών Υποτροφιών και Danceweb Europe.

Ως δημιουργός ο Ευάγγελος έχει δείξει δουλειά του στην Ασία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ως χορευτής ερμήνευσε δημιουργίες των: Johannes Wieland, Maxine Doyle, Katarzyna Gdaniec και Marco Cantalupo, Marcel Leemann, Constanza Macras, Konstantinos Rigos, Nigel Charnock, Jasmin Vardimon, Win Vandekeybus μεταξύ άλλων.

Ως δάσκαλος έχει διδάξει σύγχρονη τεχνική, συνεργαζόμενος σε Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ελβετία, Ελλάδα, Αυστρία, Σουηδία, Μακάο, Γαλλία, ΗΠΑ και Κίνα.

 

Σχετικά με το Bright Future

Σύλληψη - Χορογραφία: Ευάγγελος Πουλίνας

Ερμηνεία: Σεβαστή Ζαφείρα, Μαρία Μανουκιάν, Ευάγγελος Πουλίνας

Σχεδιασμός ήχου: Νίκος Βακαβέλος

Σχεδιασμός Κοστουμιών: Francesco Infante

Φωτογραφία αφίσας: fotogkond/ konbo.studio

Σχεδιασμός αφίσας - Εικαστικά: Γαβριήλ Καρπάθιος

Social media manager: Χριστίνα Μερτζάνη

Σχεδιασμός παραγωγής: Ευάγγελος Πουλίνας

Παραγωγή: Free Fall

 

Οικονομική υποστήριξη:

Ελληνικό Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 2020-2021

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Hessischen Ministerium für Wissenschaft und Kunst

Kulturamt der Stadt Kassel

 

Υποστήριξη:

Dance Laboratory Rhodes

Σχολή Χορού Έλλη Παρασκευά

 

  • Η προετοιμασία και πραγματοποίηση της παράστασης γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που συστήνει το υπουργείο υγείας.

 

Για πληροφορίες, εγγραφές και κρατήσεις θέσεων:
Τηλ. 6947633151
Email : dancelaboratoryrhodes@gmail.com

 

Master Class Ευάγγελος Πουλίνας

Back to top