Έκθεση Μάνου Αναστασιάδη στο Κατάλυμα της Γαλλίας

ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Το Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων 2022 διοργανώνει την έκθεση του Μάνου Αναστασιάδη "Εικόνες, ενοράσεις και πορεία στο χρόνο"

Η έκθεση θα γίνει στο Γαλλικό Κατάλυμα Ρόδου της οδού Ιπποτών και λειτουργεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Έναρξη έκθεσης την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 19:00 και λήξη στις 10 Σεπτέμβρη 2022.

Την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη και ώρα 19:00, στον ίδιο εκθεσιακό χώρο θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του καλλιτέχνη με τίτλο Σελίδες ημερολογίου, απόλυτα συνυφασμένου με την έκθεση και το πνεύμα της πορείας του, μια έκδοση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Η έκθεση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για το ζωγράφο και εικαστικό δημιουργό Μάνο Αναστασιάδη, καθώς διαθέτει αναδρομικό χαρακτήρα.

Έτσι μέσα από ένα περιορισμένο αριθμό αντιπροσωπευτικών έργων, προβάλλεται δυναμικά η προσωπική του πορεία, οι αναζητήσεις, οι κύριοι άξονες και οι δημιουργικές μορφοποιήσεις των οραμάτων του σε όλο τους το εύρος.

Ώρες επισκέψεων 10-14:00 πρωινές ώρες και 18:00-21:00 απογευματινές. Είσοδος ελεύθερη.

Το φεστιβάλ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Γαλλικό Κατάλυμα Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υποστήριξή τους στο Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις του, σημαντικές για την περιοχή μας.

Έργο Αναστασιάδη

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Μάνος Αναστασιάδης είναι ζωγράφος και εικαστικός δημιουργός. Είναι διδάκτωρ στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπήρξε δάσκαλος τέχνης και εκπαιδευτικός. Δίδαξε στη δημοτική εκπαίδευση και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Δασκάλων «Αλέξανδρος Δελμούζος», υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επιστημονικό αντικείμενο την εικονογράφηση και την εικαστική έκφραση των παιδιών, ειδικά για τη μεγάλη της σημασία ως αισθητικό και επιστημονικό εργαλείο έρευνας και μελέτης.

Έχει κάνει μέχρι τώρα αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ασχολήθηκε εντατικά με πολιτιστικές δράσεις φορέων και δημοσίευσε πολλά κείμενα για την τέχνη και τον πολιτισμό, επειδή θεωρεί ότι η τέχνη είναι βασικός φορέας δημιουργικής έκφρασης και  συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και στον εξανθρωπισμό του ατόμου και της κοινωνίας.

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι γι’ αυτόν διαχρονικά ένα από τα κύρια θέματά του, με πολυδιάστατη προσέγγιση ταυτόχρονα ως χώρος μυθικός, βιωματικός, αισθητικός, ιστορικός, κοινωνικός, φαντασιακός και βαθύτατα ανθρώπινος.

Το ενδιαφέρον του, ωστόσο, έχει μεγαλύτερη ευρύτητα από κάθε άποψη ως προς το θεματολόγιο και τις τεχνικές του προσεγγίσεις, με αναφορές όχι μόνο προς το διαχρονικό ελληνικό μύθο, αλλά και προς την παγκόσμια κουλτούρα και τέχνη και γενικότερα στην ανθρώπινη περιπέτεια.

Ο άνθρωπος στη μεσόγειο, η ωραιότης, το φως, το πνεύμα, η φύση και η γη που την πληγώνουμε, η πραγματικότητα, η φαντασία και το συναίσθημα, ο έρωτας, ο θάνατος και η αλήθεια, όπως ο ίδιος όλα αυτά τα βιώνει προσωπικά σ’ αυτή τη ζωή είναι τα θέματα που τον εμπνέουν ευρύτερα και τον οδηγούν πάντοτε διαχρονικά στο έργο του.

Έργο

 

 

 

 

 

 

Back to top