«ἔκθεσις THREADING A NET»
ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ/ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΛΙΖΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
17/10/26 – 21/10/26
12.00 – 20.00
ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ
17/10/26 20.00
ΣΟΛΟ ΚΙΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΝΔΡΕΑ ΡΗΓΑΚΗ
Η έκθεση αυτή παρουσιάζεται ως ένα ενιαίο έργο και δομείται πάνω σε μια δισυπόστατη έννοια. Η πρώτη πηγάζει από την ετυμολογία της λέξης έκθεσις, εκ+τίθημι εκ=έξω, προς τα έξω/τίθημι=βάζω,τοποθετώ.
Τοποθετώντας στον χώρο έργα, προσχέδια, υλικά, εργαλεία και αναπαριστώντας έτσι τη συνολική διαδικασία της δημιουργίας, μεταμορφώνονται από προσωπικά αντικείμενα σε αντικείμενα παρατήρησης.
Έχοντας έτσι διαμορφώσει ένα κοινό, δημιουργείται η συγκυρία να υφανθεί ένα κοινωνικό δίκτυο, έτσι παίρνει μορφή η δεύτερη εννοιολογική διάσταση της έκθεσης.
Τhreading a net=πλέκοντας ένα δίκτυο μέσα από τη συνδημιουργία, χρησιμοποιώντας το νήμα ως συνδετικό κρίκο, συντίθεται μια διαδρομή όπου οι επισκέπτες, ταξιδεύοντας από μέσο σε μέσο, είναι ελεύθεροι να διαδράσουν με τα υλικά αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στα ημιτελή έργα της δημιουργού, που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο.
Διαμέσου της διέγερσης των αισθήσεων και της εγγενούς δημιουργικότητάς μας, υπάρχει μια βαθύτερη σύνδεση με το συνολικό έργο, την δημιουργό και τους συνταξιδιώτες του.
Τα συλλογικά έργα παίρνοντας μορφή, μεταμορφώνονται διαρκώς από την παρέμβαση των επισκεπτών, συμβολίζοντας τη διαρκή διεύρυνση και το απρόβλεπτο της τυχαίας συνάντησης που προσφέρει η κοινωνική δικτύωση μέσα από τις συλλογικές δράσεις.
Με την στήριξη
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
TORTUGA Gallery
Χορηγοί Επικοινωνίας
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΥΧΝΑΡΙ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΩΤΟΣ
Χορηγοί
MAGDALENE KOYRTI PHOTOGRAPHY
SEA CLOWN CIRCUS
WET SUN Studio Records
PEDRO M XAREPE DESIGN Graphic

