FUEGO ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΦΛΑΜΕΝΚΟ

FUEGO ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Η ημερομηνία για την θρυλική παράσταση “FUEGO”πλησιάζει!

Ο θίασος του Antonio Gades επιστρέφει στο Ηρώδειο με την θρυλική παράσταση FUEGO, αρκετά χρόνια μετά από τις δύο θριαμβευτικές sold-out παραστάσεις της διάσημης “Carmen”, το 2017.

Έτσι, η“ φλόγα” και το πάθος του φλαμένκο έρχονται και πάλι στην Αθήνα, με την Ομάδα του Antonio Gades, για να μας παρασύρουν στους μοναδικούς ρυθμούς του αυθεντικού ισπανικού φλαμένκο, σε μία μυσταγωγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Η 25μελής ομάδα του Antonio Gades, αποτελούμενη από χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές, μεταλαμπαδεύει επί σκηνής ολόκληρη τη φιλοσοφία, την αισθητική και την καλλιτεχνική ηθική του μεγάλου χορογράφου, εμβαθύνοντας στα θέματα του πάθους, της θυσίας και του αγώνα για κυριαρχία.

Μέσα από τις μαγευτικές ερμηνείες των χορευτών το κοινό μεταφέρεται σε ένα ταξίδι συναισθηματικής αναταραχής και έρχεται αντιμέτωπο με τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης επιθυμίας.

Επιτομή της πεμπτουσίας της φιλοσοφίας του Gades -“επιστρέφω στην παράδοση για να εξελιχθώ”- το “Fuego” είναι η ιστορία ενός βαθιά ερωτευμένου νεαρού ζευγαριού, που η σχέση τους περιπλέκεται όταν ένας χαρισματικός και σαγηνευτικός ταυρομάχος μπαίνει στη ζωή τους.

Ο ταυρομάχος σαγηνεύει τη γυναίκα και προκαλεί ένταση και ζήλια μεταξύ των δύο ανδρών. Τα έντονα συναισθήματα της αγάπης, της επιθυμίας και της αντιπαλότητας εκφράζονται μέσα από τον δυναμικό χορό και τη μουσική του φλαμένκο.

Οι χορευτές μεταδίδουν την παθιασμένη φύση των χαρακτήρων τους μέσα από τις κινήσεις τους, αναδεικνύοντας την ωμή ενέργεια και τον αισθησιασμό που ενυπάρχει στο ισπανικό φλαμένκο.

Η ιστορία του “Fuego” εξερευνά την πολύπλοκη δυναμική της αγάπης, της έλξης και της προδοσίας.

Το “Fuego” είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μουσική σύνθεση του Manuel de Falla για το μπαλέτοEl amor brujo («Ο Μάγος Έρωτας»)”.

Ο Manuel de Falla, ένας εκ των σπουδαιότερων Ισπανών συνθετών των αρχών του 20ου αιώνα, ενσωματώνει στη μουσική του, με ανεπανάληπτη αρμονία, τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της Ανδαλουσίας.

Το Fuegoπαρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 και καθήλωσε το παρισινό κοινό ήδη από την ημέρα της πρεμιέρας του. Στη συνέχεια η παράσταση ταξίδεψε σε εμβληματικά θέατρα σε όλο τον κόσμο, περιοδεύοντας σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίωνη Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιαπωνία και η Βραζιλία.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια, περιμένουμε πλέον με ανυπομονησία αυτό το εμπνευσμένο έργο αυθεντικού φλαμένκο να έρθει και στην Αθήνα.

Σήμερα μπορούμε να εκτιμήσουμε το απαράμιλλο ταλέντο του Gades με την ίδια αίσθηση δύναμης και έκπληξης που ενέπνευσε αρχικά το “Fuego”, καθώς η χορογραφία διατηρεί μια πάντοτεφρέσκια προσέγγιση, δίνοντας διαχρονικά στο κοινό την ευκαιρία να αγκαλιάσει αυτή την ιδιοφυΐα της τέχνης του αυθεντικού φλαμένκο.

Η Ομάδα του Antonio Gades μας χαρίζει απλόχερα από σκηνής, την άσβεστη ενέργειά της. Μεταδίδει τις γνώσεις, την ιστορία, τη σκληρή δουλειά και, πάνω απ’ όλα, αυτό που τη συνδέει με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο: το πάθος για μια από τις πιο αυθεντικά οικουμενικές γλώσσες, “τον χορό”.

INFO

FUEGO

Των Antonio Gades καιCarlos Saura

Εμπνευσμένο από το El amor brujo” («Ο Μάγος Έρωτας») του Manuel de Falla

ΗΡΩΔΕΙΟ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή – Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Antonio Gades & Carlos Saura

Σκηνικά – Κοστούμια: Gerardo Vera

Φωτισμοί: Antonio Gades, Carlos Saura, Dominique You

Μουσική για το El Amor Brujo: Manuel de Falla,
Συνθέσεις και διασκευές ισπανικών παραδοσιακών τραγουδιών: Gades, Solera & Freire

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Stella Arauzo

Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

VIP – 95€

Α’ ΖΩΝΗ – 85€

Β’ ΖΩΝΗ – 75€

Γ’ ΖΩΝΗ – 65€

Δ’ ΖΩΝΗ – 55€

Ε’ ΖΩΝΗ – 45€

ΣΤ’ ΖΩΝΗ – 35€

Ζ’ ΖΩΝΗ – 30€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

viva.gr

Κλείστε τα εισιτήριά σας ΕΔΩ

και τηλεφωνικά στο

211 800 5141
Καθημερινές 10:00-18:00

Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης – kokolakispr@gmail.com

Διεύθυνση Παραγωγής: Χρηστίνα Νιάρου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βανέσσα Αδάμ

Fuego 04 ©Javier del Real_Teatro Real 2020_LD
Fuego 04 ©Javier del Real_Teatro Real
Fuego 07 ©Javier del Real_Teatro Real 2020_LD
Fuego ©Javier del Real
Fuego 12 ©Javier del Real_Teatro Real 2020_LD
Fuego©Javier del Real

 

 

 

 

About Author

Back to top