“Νίκησε τις τοξικές σχέσεις” – παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο αυτό μας αφορά όλους, γιατί μιλά για την τοξικότητα των καθημερινών σχέσεων, που περνά σχεδόν απαρατήρητη επειδή κρύβεται πίσω από τρόπους και μορφές επικοινωνίας που μοιάζουν συνηθισμένοι και καθημερινοί.

Πολύ συχνά οι σχέσεις μας με τους άλλους δηλητηριάζονται, αλλά οι ενδείξεις είναι τόσο ανεπαίσθητες και λεπτές που δυσκολευόμαστε να το αναγνωρίσουμε: Ξεσπάμε, κρίνουμε, επικρίνουμε, υποκρινόμαστε για να είμαστε αρεστοί, χειραγωγούμε τους άλλους, δεν λέμε αυτό που σκεφτόμαστε, δεν βάζουμε όρια, αποφεύγουμε τις συγκρούσεις, αρνούμαστε τα προφανή, προσποιούμαστε ότι όλα πάνε καλά, σωματοποιούμε τη δυσφορία μας, αποφεύγουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, είμαστε ψυχροί και απόμακροι, εξαρτιόμαστε από τους άλλους, τους πνίγουμε, τους απορρίπτουμε… Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Η Marion Blique, γνωστή κλινική ψυχολόγος, προτείνει να ξεμπλέξουμε το περίπλοκο κουβάρι των σχέσεων μας για να καταλάβουμε καλύτερα τι κρύβουν. Μας βοηθά να προσδιορίσουμε τα διαφορετικά στυλ σχέσεων, αυτά που μας ταιριάζουν καλύτερα, και να διακρίνουμε την τοξικότητα και τη συναισθηματική εξάρτηση. Παράλληλα δείχνει τρόπους για να μεταμορφώσουμε τις σχέσεις μας. Με το πρόγραμμα 21 ημερών που μας προτείνει, τις συμβουλές, τις ασκήσεις και τα τεστ, το βιβλίο μάς επιτρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο των σχέσεων που μας βλάπτουν, να απελευθερωθούμε από αυτές και να συνάψουμε υγιείς, ικανοποιητικές σχέσεις. Έτσι θα δημιουργήσουμε πιο σταθερούς και σωστούς δεσμούς, οι οποίοι θα είναι αυθεντικοί, περισσότερο αληθινοί και ωφέλιμοι για την ψυχική μας υγεία.

Το βιβλίο ανήκει στην επιτυχημένη σειρά «Νίκησε…», που περιλαμβάνει βιβλία εστιασμένα στη βελτίωση της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και στην καλύτερη επικοινωνία με τους άλλους και το περιβάλλον του. Οι οδηγοί δράσης της σειράς προτείνουν δοκιμασμένες μεθόδους, βασισμένες στο βίωμα, στην πραγματικότητα της σύγχρονης εποχής μας και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Ήδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Πεδίο» οι τόμοι: Νίκησε το στρες, Νίκησε την γκρίνια, Νίκησε το «e-κόλλημα», Νίκησε τον φόβο και Νίκησε τη ζήλια.

Η Marion Blique είναι κλινική ψυχολόγος, Γαλλίδα εγκατεστημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και μας παρουσιάζει τις τελευταίες θεραπευτικές ανακαλύψεις στην Αμερική. Έχει ειδικευτεί στην ενεργητική ψυχολογία, τις νευροεπιστήμες, τις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης και την ψυχοθεραπεία του ζευγαριού.

About Author

Back to top