ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Νικολέττα Φιλιππάκη ήξερε από πολύ νωρίς ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής.

Μετά το ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το τραγούδι "Της Μοναξιάς τα Δώρα", επιστρέφει με την υπέροχη μπαλάντα «Μείναμε μόνοι», με την μουσική υπογραφή του Παντελή Θαλασσινού και σε στίχους της Ευγενίας Ασλανίδη.

Συνέντευξη στην Ευρυδίκη Κοβάνη

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σας τραγούδι «Μείναμε μόνοι». Μιλήστε μας για αυτό. Πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Είναι μια όμορφη, τρυφερή μπαλάντα που περνάει το μήνυμα πως μέσα από τη δυσκολία μιας απώλειας μπορείς να ανθήσεις ξανά. Επίσης, αναφέρεται στο αγκάλιασμα του εαυτού μας που χρειάζεται να κάνουμε για να μπορούμε να πατάμε στα πόδια μας και να πετάμε με τα δικά μας φτερά.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον Παντελή Θαλασσινό;

Ο Παντελής Θαλασσινός είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος οπότε δε θα μπορούσε παρά να είναι άψογη η συνεργασία μας. Του είμαι θερμά ευγνώμων για αυτό το υπέροχο τραγούδι που μου χάρισε.

Πότε αποφασίσατε ότι η μουσική είναι ο δρόμος που θέλετε να ακολουθήσετε;

Το δρόμο τον βάδιζα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Οπότε την απόφαση την πήρα σχετικά πολύ νωρίς, στα 12 ήμουν όταν το ανακοίνωσα στους γονείς μου που θεωρούσαν ότι ήταν κάτι απλά στα πλαίσια της εφηβείας.

Γεννιέται ή γίνεται ο καλλιτέχνης;

Γεννιέται με το μεράκι ο άνθρωπος θεωρώ και έπειτα όταν το ανακαλύψει μπορεί να το καλλιεργήσει και να του δώσει χώρο και χρόνο αν το θελήσει.

Το ταλέντο ή οι επιλογές διαμορφώνουν την εξέλιξή μας;

Η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα και των δύο. Το ταλέντο είναι η πρώτη ύλη που έχει κάποιος το οποίο χρειάζεται να το καλλιεργήσεις και οι επιλογές είναι αυτές που θα στρώσουν το χαλί της εξέλιξης.

Τι σημαίνει για εσάς η μουσική;

Είναι τα πάντα μου. Ο τρόπος που εκφράζω τα συναισθήματα μου. Είναι η ψυχοθεραπεία μου, η καλύτερή μου φίλη.

Ο στίχος ή η μουσική μετράει περισσότερο σε ένα τραγούδι;

Είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Αν ο στίχος είναι πολύ ωραίος μπορεί με τη κατάλληλη μουσική να απογειωθεί, όπως και το αντίστροφο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι οι ζωντανές εμφανίσεις τόσο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια, καθώς και ένα επόμενο τραγούδι.

Ποια είναι η Νικολέττα Φιλιππάκη

Η Νικολέττα Φιλιππάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Από μικρή ηλικία διαπίστωσε ότι η μουσική είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής της. Επηρεασμένη από τον πατέρα της στη Βυζαντινή Μουσική,  άρχισε να αναζητάει τη καλλιτεχνική της ταυτότητα από τα μαθητικά της χρόνια κάνοντας μαθήματα κιθάρας και βυζαντινής μουσικής ενώ στα 18 ξεκίνησε  φωνητική.

Είναι απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών και πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού, με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου.

Έχει υπάρξει μέλος της χορωδίας Ενηλίκων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών “Musica” καθώς και στη χορωδία “Rosarte ενηλίκων”, όπου βρέθηκε επί σκηνής σε συναυλία με τους Canadian Brass. 

Το 2019 κάνει το  ντεμπούτο της στη δισκογραφία με ένα δυνατό ζεϊμπέκικο με τίτλο  ”Της Μοναξιάς τα Δώρα σε μουσική του Σωκράτη Παπαϊωάννου και στίχους του Τζων Μιχάλη.

"Μείναμε μόνοι"

Στο τραγούδι "Μείναμε μόνοι" ο Νίκος Μερτζάνος υπογράφει την ενορχήστρωση, έπαιξαν μουσική οι Αποστόλης Κοσκινάς (κιθάρες), Δημήτρης Χωριανόπουλος (τύμπανα), Γιάννης Γρηγορίου (μπάσο) και Νίκος Μερτζάνος (πλήκτρα). Η ηχοληψία και η μίξη πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Χωριανόπουλος ενώ το mastering έγινε από την DNG Mastering. Τη σκηνοθεσία του video clip υπογράφει ο Δημήτρης Συλβέστρος.

Δείτε το video clip και ακούστε το τραγούδι στο YouTube: ΕΔΩ

Μείναμε μόνοι εξώφυλλο

 

Back to top