Παρουσίαση βιβλίου του Μάνου Αναστασιάδη | Το Δέντρο

Παρουσίαση βιβλίου του Μάνου Αναστασιάδη στο βιβλιοπωλείο "Το Δέντρο".

"Σελίδες ημερολογίου 1978-2021, για τη ζωγραφική, για την τέχνη και τη ζωή"

Το βιβλιοπωλείο Το Δέντρο, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και οι εκδόσεις i Write σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στον επάνω όροφο του βιβλιοπωλείου (Θεμιστοκλέους Σοφούλη 127, Ρόδος), στην παρουσίαση του βιβλίου του ζωγράφου και εικαστικού δημιουργού Μάνου Αναστασιάδη, με τίτλο "Σελίδες ημερολογίου 1978-2021 για τη ζωγραφική, για την τέχνη και τη ζωή".
 
Παρουσίαση:
  • Μανόλης Μακρής, συγγραφέας, Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου
  • Νίκος Κωνσταντινίδης, συγγραφέας
  • Κωνσταντίνος Στεργίου, κλασικός φιλόλογος
Συντονίστρια:
Χρυσούλα Ζουμπά, Αναπλ. Προϊσταμένη Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

 

Μάνος Αναστασιάδης

Ο Μάνος Αναστασιάδης είναι ζωγράφος και εικαστικός δημιουργός. Είναι διδάκτωρ στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και άλλων τεχνών και υπήρξε δάσκαλος τέχνης και εκπαιδευτικός.

Η διαδρομή του στο χώρο της τέχνης χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως συναρπαστική, καθώς ανακάλυψε τη μαγεία της ζωγραφικής μέσα στη ζωή, τη φύση και τους ανθρώπους.

Η Κάρπαθος, η Ρόδος και άλλα νησιά του Αιγαίου τον βοήθησαν ν’ ανακαλύψει τα κύρια και πρωταρχικά στοιχεία αυτής της τέχνης, γι’ αυτό και θεωρείται κατά βάση αυτοδίδαχτος δημιουργός, με το πνεύμα που προσδιόρισε ο Πικάσο για όλους τους ζωγράφους μετά τον Βαν Γκογκ.

Αναμφίβολα, μεγαλύτερη εμβάθυνση στον τομέα αυτό έγινε με τις θεωρητικές του σπουδές και με τη μελέτη του έργου ορισμένων αγαπημένων του καλλιτεχνών, όπως και τεχνικών ζωγραφικής, μέσα από μεγάλη προσωπική έρευνα και πειραματικές εφαρμογές.

Βαθύς γνώστης των στοιχείων της παράδοσης και της νεωτερικότητας είναι σε θέση να επιλέγει κάθε φορά τα πιο κατάλληλα μέσα και τους τρόπους για πιο εκφραστικά αποτελέσματα στο κάθε θέμα. Για τον λόγο αυτόν το έργο του παρουσιάζει μια δυναμική ποικιλομορφία, θεματολογικά και εκφραστικά.

Έχει κάνει μέχρι τώρα εκθέσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ενώ έργα του υπάρχουν σε Μουσεία (Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Μουσείο Μπενάκη), δημόσιους φορείς και ιδιώτες συλλέκτες.

Το 1ο κανάλι της Γερμανικής Τηλεόρασης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας, τον συμπεριέλαβε σε αναπτυξιακό του πρόγραμμά για την Ελλάδα, ως εκπρόσωπο της περιοχής μας στο χώρο της τέχνης, το οποίο αναμεταδόθηκε από την Αγγλική τηλεόραση.

Ιστορικοί και κριτικοί τέχνης έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα με το έργο του (ο ακαδημαϊκός και κορυφαίος ιστορικός τέχνης Χρύσανθος Χρήστου είναι ένας από αυτούς).

Το 2014 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και το 2018 το Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων τον τίμησαν ως έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της περιοχής μας για την συνολική του προσφορά και οι Εκδόσεις Μέλισσα τον συμπεριέλαβαν στο Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών, 16ος - 20ος αιώνας.

Ασχολήθηκε εντατικά με διάφορα ειδικά θέματα και πολιτιστικές δράσεις καλλιτεχνικών φορέων και δημοσίευσε, εκτός από επιστημονικές εργασίες και πολλά κείμενα για την τέχνη και τον πολιτισμό, επειδή θεωρεί ότι η τέχνη είναι βασικός φορέας δημιουργικής έκφρασης και συμβάλλει στον εξανθρωπισμό του ατόμου και της κοινωνίας.       

αναστασιάδης
Μάνος Αναστασιάδης

Manos Anastasiadis

  

 

 
 
 
 
Back to top