Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Βαλερί Αγγέλου “Χάνεμ – Μυστικά της Αλεξάνδρειας”
Η παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος της συγγραφέως Βαλερί Αγγέλου, με τίτλο «Χάνεμ – Μυστικά της Αλεξάνδρειας», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2026 και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, επί της οδού Ηλία Βενέζη, στη Ρόδο.
Το μυθιστόρημα μάς μεταφέρει στην Αλεξάνδρεια του 1882, σε μια εποχή πολιτικών αναταραχών, συγκρούσεων αυτοκρατοριών και εύθραυστων ισορροπιών.
Μέσα από διπλωματικά παρασκήνια, κοινωνικούς διαχωρισμούς, κατασκοπεία και έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, ξεδιπλώνεται η ιστορία μιας γυναίκας που αρνείται να συμβιβαστεί με τα όρια που της επιβάλλει η εποχή της.
Ένα έργο που συνδυάζει ιστορικό και ψυχολογικό δράμα, φωτίζοντας μια πολυπολιτισμική Αλεξάνδρεια λίγο πριν από τον βομβαρδισμό της πόλης από τους Βρετανούς.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
- Νατάσα Ράγιου, δημοσιογράφος
- Μαρία Κλαδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
- Αντώνης Γιαννικουρής, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Γενικός Γραμματέας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)
– Ελεύθερη είσοδος για το κοινό
