ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΕΚΑΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Βασίλης Πρέκας είναι ηθοποιός, μέλος της θεατρικής ομάδας Vox et Corpus που από την Δευτέρα 1η Απριλίου  ανεβάζει στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού  στο Γκάζι την παράσταση "Το σόϊ σου" της Ελένης Σιδεροπούλου.

Το έργο θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και μας έδωσε την αφορμή να τον συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε μαζί του.

Συνέντευξη στην Ευρυδίκη Κοβάνη

Μιλήστε μας για τη θεατρική ομάδα Vox et Corpus. Από ποιους και πότε δημιουργήθηκε και ποιό είναι το όραμά σας;

Η θεατρική ομάδα φτιάχτηκε στο τρίτο έτος της σχολής με αφορμή την παράσταση Στάχτες. Δεν είχαμε κάποιο όραμα τότε. Και ούτε την είχαμε βαφτίσει. Ήταν ο παρορμητισμός τεσσάρων νέων υποψήφιων ηθοποιών να πουν  "γιατί να μην δοκιμάσουμε να ρισκάρουμε κάτι;" Και έτσι κάναμε.

Έπειτα η δεύτερη και τώρα τρίτη παράσταση ήρθαν αβίαστα. Τα βαφτίσια ήρθαν στην τρίτη παράσταση όταν αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι πιο επίσημο. Το όραμά της είναι να ανοίξει πόρτες στα μέλη της και να αναδείξει τις δυνατότητες τους. Αποτελείται από τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο, την Ελένη Σιδεροπούλου, την Νεκταρία Οσάφη, την Σταυρούλα Θωμαδάκη και εμένα.

Ποια είναι η υπόθεση της παράστασης «Το σόϊ σου μέσα»;

Μιλάμε για ένα ζευγάρι, τον Γιώργη και την Τζωρτζίνα όπου ζουν στο όμορφο Ραχίδι. Ένα ζευγάρι με τις φαγωμάρες τους, τις ανασφάλειες αλλά και τα όνειρά τους. Ζουν αρμονικά μέχρι να έρθει ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από μακριά και συγκεκριμένα από τον εξάδελφο του Γιώργη που ζεί στην Αμερική.

Ο ερχομός του θα προκαλέσει την αναστάτωση του ζευγαριού και θα τους φέρει προβλήματα αλλά και εκπλήξεις. Είναι ουσιαστικά μια κωμωδία καταστάσεων με στόχο να περάσει όμορφα ο κόσμος που θα έρθει να την δει.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο έργο;

Υποδύομαι τον Γιώργη. Είναι ένας άνθρωπος μεγαλωμένος σε χωριό, συνηθισμένος σε συγκεκριμένα πρότυπα που δεν έχει καταφέρει με πολύ επιτυχία να ακολουθήσει, καθώς θέλει να φανεί παραδοσιακός και σκληρός ενώ στην πραγματικότητα η γυναίκα του κάνει κουμάντο.

Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος με πολλή καλοσύνη και αγάπη προς την οικογένεια του. Είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δυο άκρα και αυτός που προσπαθεί να φέρει την ισορροπία.

Τι είναι αυτό που κάνει μία παράσταση καλή;

Είναι πολυάριθμοι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα μιας παράστασης και νομίζω πως για τον καθένα από εμας είναι κάτι ξεχωριστό. Σίγουρα το έργο η σκηνοθεσία και οι ηθοποιοί είναι από τους βασικούς. Για μένα προσωπικά είναι το πόσο ενδιαφέρει ουσιαστικά το κάθε μέλος της παράστασης αυτό που έχει αναλάβει να κάνει και ταυτόχρονα η χημεία μεταξύ τους.

Πώς μπήκε το θέατρο στη ζωή σας;

Το θέατρο στην ζωή μου ήρθε ξαφνικά. Γενικά ήμουν και είμαι ένας ανήσυχος άνθρωπος. Έψαχνα πράγματα που θα με κρατήσουν και θα με κάνουν να τα ερωτευτώ. Δοκιμάστηκα σε διαφορετικές εργασίες και hobby από τα 19 μου που πέρασα. Μηχανολόγος μηχανικός στην σχολή μέχρι και που αποφοίτησα, αλλά τίποτα από αυτά δεν είχε διάρκεια.

Όταν ξαφνικά πριν από τέσσερα χρόνια βρήκα ένα mail στο οποίο μου ανακοίνωσαν ότι μου έκαναν δώρο τον πρώτο μήνα στην σχολή υποκριτικής. Κάπως έτσι έπεσα στα δίχτυα της!

Το ταλέντο ή οι επιλογές παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη;

Μιλώντας για την προσωπική εξέλιξη πολλά είναι αυτά που παίζουν τον ρόλο τους. Το ταλέντο είναι η βάση του αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει να είναι και εσωτερικά ανήσυχος κάποιος για να θέλει να εξελιχθεί. Να δουλεύει ξανά και ξανά και να κάνει λάθη. Να μάθει από αυτά και να πάει παρακάτω.

 

«ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΜΕΣΑ»

της Ελένης Σιδεροπούλου

Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

Χαλκιδικής 83 & Ιερά Οδός 59, Γκάζι (χάρτης)

Έναρξη παραστάσεων Δευτέρα 1η Απριλίου

Κάθε Δευτέρα στις 20:30

 

Trailer παράστασης:

https://youtu.be/SsTcDR4I19E?si=0kNTMbw7WNssbUBk

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Ελένη Σιδεροπούλου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σιδεροπούλου και Σταύρος Παναγιωτόπουλος

Παίζουν (αλφαβητικά):

Σταυρούλα Θωμαδάκη

Σταύρος Παναγιωτόπουλος

Βασίλης Πρέκας

Ελένη Σιδεροπούλου

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών.

Κάθε Δευτέρα στις 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

''TO SOI SOY MESA'' PHOTO

Back to top