Νίκος Κωνσταντινίδης | Παρουσίαση βιβλίου

Παρουσίαση βιβλίου "Το Πάντα είναι στο Τίποτα"

 

Η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ, ο ΔΟΠΑΡ & ΟΙ «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το πάντα είναι στο τίποτα» του Νίκου Κωνσταντινίδη, το Σάββατο 18/09/2021, ώρα 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Ρόδον».

 

Η παρουσίαση θα γίνει από τον συγγραφέα και πρόεδρο της Σ.Γ.Τ.Δ. Μανόλη Μακρή, τον συγγραφέα Κώστα Σκανδαλίδη & το Θεατρικό Εργαστήρι «Μάνος Κατράκης».

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

O Μιχάλης, ρωμαλέος γιος των πάροικων γονιών του, που εγκα-ταστάθηκαν στον Πειραιά, αναγκάστηκε να πάρει τη ζωή στα χέρια του και ν' αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.

Μόνος, χωρίς καμιά βοήθεια, από την εφηβεία του, θα ριχτεί στον αγώνα της ζωής, με το όνειρο να δημιουργήσει μια ναυτική εταιρεία.

Θα παντρευτεί την ωραιότερη γυναίκα της πόλης, κόρη μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας, θα φτιάξει ένα τεράστιο οικονομικό όμιλο, μ' ένα στόλο πλοίων, ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο πολυκατάστημα του Πειραιά και θ' ανέβει στη κορυφή της ελληνικής οικονομικής ελίτ, με τη διορατικότητα και το πείσμα του.

Η Ελληνική κρίση και η αγάπη του για μια γλυκιά κοπέλα, από τις νησιώτικες παροικίες, θα τον υποχρεώσουν να τα παίξει όλα για όλα.

Ο Μιχάλης είναι απλά το κύριο πρόσωπο του μυθιστορήματος. Γύρω του ζουν και πρωταγωνιστούν πολλοί μετανάστες και πάροικοι, που η προσωπική τους ιστορία, περιγράφεται, με ρεαλισμό και γλαφυρότητα.

Ο συγγραφέας περιγράφει τις σχέσεις των ανθρώπων με φόντο την ελληνική κοινωνία. Μέσα από την περιγραφή αυτής της γεμάτης ανατροπές ζωής των πρωταγωνιστών, ο Νίκος Κωνσταντινίδης με τη μαγική γραφή του ξεδιπλώνει συναρπαστικά την πρόσφατη ιστορία των τελευταίων εξήντα χρόνων της Ελλάδας που εμπνέει, απογοητεύει και γοητεύει.

 

Χορηγός επικοινωνίας: «Ραδιόφωνο Λυχνάρι»

Είσοδος Ελεύθερη

Back to top