ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ | ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Έκθεση με τις δημιουργίες-αποτέλεσμα των μαθημάτων κεραμικής του Καταλύματος σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση με τις δημιουργίες των συμμετεχόντων /ουσών στα μαθήματα κεραμικής του Καταλύματος της Γαλλίας, σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα έτη 2022 και 2023. Στο τέλος της έκθεσης οι δημιουργοί θα παραλάβουν τα έργα τους.

Θα προηγηθεί στις 19:00 η παρουσίαση της δουλειάς των δύο φιλοξενούμενων κεραμιστριών Nina Salem Shabb (Λίβανος) και Heba Helmi (Αίγυπτος) σε καλλιτεχνική διαμονή από 1η μέχρι 30η Απριλίου, στο Εργαστήριο Κεραμικής του Καταλύματος της Γαλλίας (παρουσίαση στην αγγλική).

Στο τέλος της παρουσίασης θα γίνουν οι εγγραφές στα master classes που θα προσφέρουν οι κεραμίστρες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο (εγγραφές μόνο δια ζώσης).

Η καλλιτεχνική διαμονή κεραμικής του Καταλύματος της Γαλλίας διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος "ALF in Motion" του Ιδρύματος Anna Lindh, χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, τον οργανισμό Medows με έδρα τον Λίβανο, το Shelter Art Space με έδρα την Αίγυπτο και έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου και της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.

Back to top