Συναυλία | Σώματα μιλούν-Μελωδίες ερμηνεύουν

Ο Δημοτικός  Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου παρουσιάζει, την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, στις 21:00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, επετειακή συναυλία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο Σώματα μιλούν-Μελωδίες ερμηνεύουν, Είμαστε είς το «εμείς κι΄ όχι είς το «εγώ», με φωνή, πιάνο και μια χορευτική performance από την ομάδα του Dance Laboratory-Rhodes (DLR).

 

Τραγουδάει η υψίφωνος Ελευθερία Ζαράκη, στο πιάνο συνοδεύει η Βίβιαν Αποστόλου και στο χορό ερμηνεύουν οι Μαρία Μανουκιάν και Ηλίας Μπαγεώργος.

 

Πρόκειται για ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα, μια μουσική συναυλία όπου μέρη της αλληλοεπιδρούν κινητικά με βάση τα σύγχρονα στοιχεία της τέχνης του χορού τα οποία «παντρεύονται» με το ελληνικό μουσικό ύφος, στη ματιά του σήμερα.

 

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θέλαμε να αναδείξουμε κάποιους από τους συνθέτες που συνετέλεσαν την «Εθνική Σχολή Ελλήνων συνθετών» με έργα για  πιάνο, φωνή και solo πιάνο. Τα έργα αυτά συνέθεσαν επηρεασμένοι από τα καλλιτεχνικά ρεύματα της Ευρώπης και με γνώμονα το ελληνοκεντρικό στοιχείο, οι Μ. Καλομοίρης, Αιμ. Ριάδης, Θ. Σακελλαρίδης, Σ. Σαμάρας, Θ. Σπάθης.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας συμπληρώνουν έργα του Γ. Κωνσταντινίδη, εμπνευσμένα από τη παραδοσιακή δωδεκανησιακή μουσική καθώς και τα πέντε ελληνικά τραγούδια του M. Ravel, εμπνευσμένα από δημοτικά τραγούδια της Χίου.

 

Μία παράσταση με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και με ποικιλία εκφραστικών συνδυασμών, που θα δοθεί στον χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, εγκαινιάζοντας σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν και φέτος στον ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο αυτό χώρο. 

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το προβλεπόμενο ποσοστό χωρητικότητας του συναυλιακού χώρου. Ώρα προσέλευσης 20:30.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

 

Ευχαριστούμε:

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου  για τη παραχώρηση του χώρου.

Το Francesco Infante για το κουστούμι των χορευτών.

Την σχολή χορού Έλλη Παρασκευά για τη παραχώρηση του χώρου για τις πρόβες και  

Το Τυπογραφείο 1985 Νίκος Χατζηκαλημέρης για το πόστερ προβολής.

 

 

 

 

Ελευθερία Ζαράκη
Ελευθερία Ζαράκη
Βίβιαν Αποστόλου
Βίβιαν Αποστόλου
Μαρία Μανουκιάν
Μαρία Μανουκιάν
Ηλίας Μπαγεώργος
Ηλίας Μπαγεώργος
Back to top