“Η μέθοδος του Ναυαγού” | Παρουσίαση βιβλίου στο Public

Το βιβλίο του Άρη Ξυπολιτόπουλου, «Business basics - Η μέθοδος του Ναυαγού» παρουσιάζουν τα Public και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική την Τετάρτη 25/01 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Με τον συγγραφέα συζητουν: 

Μαρία Βυτινίδου - Σχεδιάστρια Βιώσιμης Μόδας & Ιδρύτρια της Σχολής Μόδας Athens Fashion Club

Λευτέρης Κοντός - Founder In4Capital.com & Co-Founder Wealth Avenue PLC

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό βάζει σε μια τάξη το χάος της «επιχειρηματικής πληροφορίας» που αφορά την επιχειρηματικότητα των «μικρών».

Αποτελεί έναν χάρτη ο οποίος δείχνει στη μικρή επιχείρηση ποιες παγίδες να αποφύγει και ποια χνάρια να ακολουθήσει. Εξηγεί βασικές έννοιες όπως δεν τις έχει εξηγήσει κανείς (επιχειρηματικότητα, καινοτομία, επιχειρηματικός άνθρωπος, πώς ξεκινάει η μικρή επιχείρηση, πώς καινοτομεί, πώς αναπτύσσεται, ποιες είναι οι προτεραιότητές της, τα στάδιά της, η σχέση της με την τεχνολογία).

Καταδεικνύει επίσης τους λόγους για τους οποίους η μικρή επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα startups, αποδομώντας καθετί ακατάλληλο ή επικίνδυνο για αυτήν και παρουσιάζοντας, εντέλει, μια απλή μέθοδο σχεδιασμού και ανάπτυξής της.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η μικρή επιχείρηση, το 97% του επιχειρείν στην Ελλάδα, ακολουθεί την corporate αφήγηση, τα τεχνολογικά startup και γραφειοκράτες ειδικούς που δεν άνοιξαν ποτέ τους ούτε περίπτερο. Ποιο ξεφτέρι το σκέφτηκε αυτό, να τον κάνουμε πρόεδρο του πλανήτη;

Business plan - Όσο είναι ψάρι το ψαρονέφρι, άλλο τόσο είναι σχέδιο δράσης ένα business plan.
Motivation - Γάμοι, ζουρνάδες & νταούλια για τους «α-προσπάθητους».
Management - Η επιχειρηματικότητα είναι κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, ενώ το management είναι γκουρμεδιά του Masterchef.
Πάθος - Η εισβολή του Άρλεκιν στο επιχειρείν.
Σπουδές - Το business administration διδάσκει administration, όχι business.
Startups - Νηπιαγωγείο όπου τα παιδάκια ταΐστηκαν πολλή ζάχαρη.
Οικοσύστημα - Ομάδα στήριξης Ανώνυμων Εντρεπρενούρηδων.

Ο συγγραφέας

Ο Άρης Ξυπολιτόπουλος είναι πιστοποιημένος business coach και εκπαιδευτής ενηλίκων, ιδρυτής του businessbasics.gr, προσφέρει πρακτική εκπαίδευση και ανάπτυξη σε μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που περιγράφεται σ’ αυτό το βιβλίο.

Ο Άρης δεν είναι ακαδημαϊκός, δεν προέρχεται από τον χώρο των consultants, δεν πάσχει από τους ιδρυματισμούς των managers, δεν χρωστάει σε κανέναν για να τα λέει «όπως πρέπει».

Σκέφτεται διαφορετικά, μιλάει και γράφει έντονα, κάτι που πολλές φορές παρεξηγείται ως επιθετικότητα αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από το προσωπικό του στίγμα μέσα στην επιχειρηματική αφήγηση.

Φανατικός οπαδός του Peter Drucker και της απλής προσέγγισης στο επιχειρείν, αντιπαθεί τα περίπλοκα και οτιδήποτε αποδυναμώνει την αυτόνομη επιχειρηματική ικανότητα μια επιχείρησης (δηλαδή, όπως αναφέρει, «σχεδόν όλα όσα προβάλει ως απαραίτητα η επιχειρηματική αφήγηση σήμερα»).

Τα τελευταία χρόνια πήρε αυτά τα 2-3 πράγματα «που δουλεύουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», τα έβαλε σε ένα δικό του format επιχειρηματικής ανάπτυξης το οποίο ονόμασε «Business basics» και το προσφέρει στην μικρή επιχείρηση με σεμινάρια, αρθρογραφία, σχεδιασμό και συμβουλευτική. Το «Business basics» διαθέτει και το δικό του κανάλι στο YouTube".

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.

 

Back to top