“Ο Ηθοποιός” του Don Miguel Ruiz | Προτάσεις βιβλίων

Ο Ηθοποιός

Το νέο βιβλίο του Don Miguel Ruiz
από τις Εκδόσεις Διόπτρα

 

"Ο Ηθοποιός" του Don Miguel Ruiz που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα είναι κάτι παραπάνω από ένα γοητευτικό βιβλίο αυτογνωσίας.

Είναι ένα δυνατό εργαλείο προσωπικής μεταμόρφωσης.

Ας αναρωτηθούμε, πόσους ρόλους υποδυόμαστε άθελά μας καθημερινά; Πόσο αληθινά μας εκφράζουν;

Πόσο λυτρωτικό θα ήταν για το πνεύμα μας να απελευθερωθούμε από αυτούς;

Διαβάζοντας τον Ηθοποιό, μαθαίνουμε πώς να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε τον αυθεντικό μας εαυτό.

 

Το βιβλίο

Ο συγγραφέας μας προσκαλεί σε μία συναρπαστική, προσωπική Σχολή Μυστηρίου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε το πιο ενδιαφέρον μυστήριο: τον ίδιο τον εαυτό μας. 

Ξεκινώντας από την εισαγωγική και διαφωτιστική "Ημέρα Προσανατολισμού", παρακολουθούμε πέντε μαθήματα που το καθένα συμπληρώνει το άλλο: ο καλλιτέχνης, η γλώσσα, η υποκριτική, η σκηνή και η αυλαία.

Η τέχνη της υποκριτικής είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό. Επιλέγουμε τους ρόλους που υποδυόμαστε σε διαφορετικές καταστάσεις και για διαφορετικούς ανθρώπους.

Όμως μπορούμε να βγούμε από αυτούς τους ρόλους.

Να διεκδικήσουμε ξανά την αυθεντικότητά μας.

Χρησιμοποιώντας ως σκηνικό μια αίθουσα διδασκαλίας, αυτό το συναρπαστικό «μάθημα» εξερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά από την οπτική του καλλιτέχνη.

Οι καλλιτέχνες αντικατοπτρίζουν τη ζωή. Η τέχνη της υποκριτικής είναι η πρώτη δεξιότητα που μαθαίνουμε, ακόμα και πριν από τη γλώσσα, ακόμα και πριν μάθουμε να περπατάμε.

Ξεκινάμε τη ζωή μας ως μίμοι. Παρακολουθούμε, ακούμε και μιμούμαστε. Είμαστε ηθοποιοί εκ φύσεως και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας τελειοποιούμε την τέχνη αυτή.

Ο Don Miguel Ruiz, γνωστός σε όλο τον κόσμο από το διεθνές best seller Οι Τέσσερις Συμφωνίες, μας δίνει την ευκαιρία να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας και να αξιοποιήσουμε συνειδητά τα ταλέντα μας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μας δίνει την επιλογή να απαλλαγούμε από την υποκρισία και να καλλιεργήσουμε την αυθεντικότητα για άλλη μια φορά.

"Αν θέλετε να κατακτήσετε την τέχνη της ζωής, να θυμάστε τρία σημαντικά πράγματα: Υποκρινόμαστε συνεχώς. Πιστεύουμε τους ρόλους που υποδυόμαστε. Πιστεύουμε τους ρόλους που παίζουν οι άλλοι".

Don Miguel Ruiz

 

Ο συγγραφέας

Ο Don Miguel Ruiz γεννήθηκε σε μία οικογένεια θεραπευτών και ανατράφηκε σε μία αγροτική περιοχή του Μεξικού από θεραπεύτρια μητέρα και σαμάνο παππού.

Η οικογένειά του περίμενε ότι θα υιοθετούσε την πανάρχαια κληρονομιά τους στην θεραπεία και στη διδασκαλία και θα καλλιεργούσε την απόκρυφη γνώση των Τολτέκων.

Αντιθέτως καθώς τον συνεπήρε η σύγχρονη ζωή ο Miguel επέλεξε να φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή και να γίνει χειρουργός. Ένα σοβαρό όμως τροχαίο που τον έφερε κοντά στο θάνατο του άλλαξε τη ζωή για πάντα.

Έκπληκτος από αυτή την εμπειρία, ο Miguel ξεκίνησε ένα ταξίδι βαθιάς προσωπικής αναζήτησης. Επέλεξε να μελετήσει με θέρμη στο πλευρό της μητέρας του και αφιερώθηκε στη γνώση της αρχαίας προγονικής σοφίας.

Μέχρι σήμερα, συνεχίζει να μοιράζεται τη γνώση αυτή κάνοντας διαλέξεις και ταξίδια σε ιερά μέρη σε όλο τον κόσμο.

Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν:

Οι τέσσερις συμφωνίες, Το εγχειρίδιο των τεσσάρων συμφωνιών, Η πέμπτη συμφωνία και Μαθαίνοντας την αγάπη.  

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα στο: www.MiguelRuiz.com

 

 

Back to top