Μαρία-Τζάκυ Κάλλας …. στο Ντιβάνι | Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μαρία-Τζάκυ Κάλλας …. στο Ντιβάνι

«Μέσα από τα μάτια της αδελφής της»

Στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ξεκινάει το ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ με το Μουσικό Αναλόγιο -Μαρία Τζάκυ Κάλλας στο Ντιβάνι «Μέσα από τα μάτια της αδελφής της» σε συνεργασία με ένα διεθνές επιτελείο μουσικών: την Soprano Βασιλική Καραγιάννη, τον Βαρύτονο Χάρη Αδριανό και τον Πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Μια ιδέα της Μάγδας Μαυρογιάννη η οποία έγραψε και αφηγείται το κείμενο ... μεταμορφώνεται σε Τζάκυ με πολύ πειστικό τρόπο, μιας και την γνώρισε προσωπικά και της μίλησε  ανοιχτά για την δύσκολη σχέση που είχε με την διάσημη αδελφή της Μαρία Κάλλας. 

Η Μάγδα Μαυρογιάννη κατοικεί στο σπίτι της Τζάκυ Καλογεροπούλου το οποίο αγόρασε από την ίδια στις 3 Δεκεμβρίου 1989. Το συντηρεί όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα και το απολαμβάνει δίνοντας Salon Concerts.

Η Μαρία Κάλλας έλεγε: η αδελφή μου ήταν λεπτή και όμορφη. Η μητέρα πάντα την προτιμούσε. Εγώ ήμουν το ασχημόπαπο …. η αδελφή μου πρωταγωνιστούσε στην οικογένεια … Όταν μεγαλώσαμε όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Εγώ έγινα Ντίβα και εκείνη το απόλυτο τίποτε.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη διηγείται με γλαφυρό τρόπο την ιδιαίτερη αυτή σχέση … το λυρικό τραγούδι ενισχύει την ατμόσφαιρα με τις γνωστές άριες που τραγούδησε η μεγάλη Ντίβα και στο τέλος ο Φώτης Παπαθανασίου (καλλιτεχνικός διευθυντής του ιδρύματος) αναλύει στο Ντιβάνι την ψυχολογία των δυο αδελφών Μαρίας και Τζάκυ.

INFO:

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Ιδέα-συγγραφή κειμένου-αφήγηση

ΜΑΓΔΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Μαρτίου

Ώρα έναρξης:  20:30

Εισιτήρια: 20 ευρώ,  15 ευρώ,  10 ευρώ

Διάρκεια : 1 ώρα και 15 λεπτά

Προπώληση/Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.thf.gr και

στο ταμείο του Ιδρύματος | στο 2103611206

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης,

Email: kokolakispr@yahoo.gr,kokolakispr@gmail.com

MAGDA MAYROGIANNH
Μάγδα Μαυρογιάννη
Back to top