Νίκη Σπάρταλη | “Εντός” Έκθεση Φωτογραφίας

Εντός

Έκθεση Φωτογραφίας της Νίκης Σπάρταλη

 

Αγάπη, ανασφάλεια, πρέπει, θέλω, φόβος, αδιέξοδο, αναζήτηση, άγχος, γαλήνη... Εντός μας συνυπάρχουν τόσα διαφορετικά συναισθήματα, ένστικτα και απομεινάρια του παρελθόντος, που τελικά η καθημερινότητά μας είναι μια ατέρμονη μάχη ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά.

Η Νίκη, ψάχνοντας τις δικές της ισορροπίες στον δρόμο προς την ουτοπία της ευτυχίας, χρησιμοποίησε την τέχνη της για να εκφράσει, για πρώτη ουσιαστικά φορά, το δικό της ΕΝΤΟΣ δημόσια.

Οι φωτογραφίες της, αν και τεχνικά άρτιες, ακουμπούν το δάχτυλο πάνω στις ατέλειες, τις αδυναμίες και τις εσωτερικές ανησυχίες του σύγχρονου ανθρώπου, μέσα από μια μοντέρνα καλλιτεχνική ματιά.

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλύψετε κομμάτια και του δικού σας εαυτού στην έκθεση φωτογραφίας της Νίκης Σπάρταλη, με τίτλο «Εντός», που θα πραγματοποιηθεί στην Οπλοθήκη De Milly από την Παρασκευή 17  Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00-22:00. Eίσοδος  Eλεύθερη.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του χώρου.

 

INFO:

Εγκαίνια : Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021    ●   Οπλοθήκη De Milly

Διάρκεια: 17/09/2021 - 1/10/2021

Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά 18:00-22:00

Eίσοδος  Eλεύθερη.

 

Λίγα λόγια για την έκθεση

«Η παρακάτω σειρά φωτογραφιών δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας.  Όταν το 2020 ήρθαν τα πάνω-κάτω στη ζωή όλων και αναγκάστηκα να αλλάξω τους άλλοτε γρήγορους ρυθμούς της ζωής μου, κοίταξα καλύτερα γύρω μου και μέσα μου. Έτσι γεννήθηκε αυτή εδώ η σειρά. Η ιδέα που σχηματίστηκε δειλά στο μυαλό μου άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μορφή τον Ιούνιο του 2020. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, είτε λόγω καιρού είτε λόγω τεχνικών δυσκολιών, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021. Πολλές σκέψεις που θα διαβάσετε στα κείμενα που συνοδεύουν κάθε φωτογραφία της σειράς αποτυπώθηκαν πιο έντονα λόγω του εγκλεισμού, όταν προβλήματα διογκώθηκαν και λύσεις εξαφανίστηκαν».

 

Νίκη Σπάρταλη

Η Νίκη Σπάρταλη γεννήθηκε στο Redhill του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε φωτογραφία με πτυχίο ΒΑ Ηonours από το Middlesex University και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Wales.

Επιστρέφοντας στη Ρόδο, ξεκίνησε να εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας φωτογράφος για ξενοδοχεία, οικογενειακές φωτογραφίσεις και προϊόντα.

Για αρκετά χρόνια δίδαξε φωτογραφία σε ομάδες, σε συλλόγους και στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Το 2013 δημιούργησε την ερασιτεχνική φωτογραφική ομάδα Almas, που δραστηριοποιείται στη Ρόδο. Σκοπός της ομάδας είναι η συνεχής ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας και η εξέλιξή της μέσα από θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση.

Πρόσφατα ξεκίνησε το δικό της εργαστήριο μαθημάτων φωτογραφίας τα οποία πραγματοποιεί στο στούντιό της.

Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια που διοργανώνονται από γνωστούς φωτογράφους όπως τον Joe McNally, Zack Arias, Gregory Heisler, David Hobby, Sara Lando, Brooke Shaden, Mike Kelley, Scott Hargis, Nick Fancher και πολλούς άλλους.

Όπως λέει και η ίδια «για να μπορείς να εξελίσσεσαι πρέπει να μην σταματάς να μαθαίνεις».

Καλλιτεχνικά, πλέον, δεν της αρκεί μόνο η κλασική φωτογραφία. Ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες τάσεις, πειραματίζεται με μικτές τεχνικές, με φόρμες, με υλικά, με το βίντεο. Της αρέσει να ψάχνει ιδέες που θα της δώσουν την ευκαιρία να δουλέψει με τον εαυτό της, τα συναισθήματά της αλλά και τη σχέση με τους γύρω της.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις σε Ρόδο, Αθήνα, Λονδίνο, Ουαλία και Ρώμη.

Νίκη Σπάρταλη Φωτογράφος

 

 

Back to top