Πώς να διατηρήσεις την ερωτική φλόγα και τον ενθουσιασμό για πάντα!

Μετά την «περίοδο του μέλιτος» - που μπορεί να διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια σχέσης ή γάμου - τα προβλήματα που φαίνονταν αρκετά μακριά, έρχονται πιο κοντά και οι προκλήσεις αρχίζουν να δοκιμάζουν την «κατασκευή» και την ανθεκτικότητα της σχέσης.

Όταν αρχίζουν και προκύπτουν οι πρώτες κρίσεις, πώς θα αντιδράσει το ζευγάρι; Τότε που έχει την πίεση από το καθημερινό στρες, πώς θα συνεχίσει να επικοινωνεί και να σχετίζεται μεταξύ του; Τώρα είναι η στιγμή που χρειάζεται να συμμαχήσουμε για ένα ανώτερο λόγο, πιστοί στην επιθυμία και στις επιδιώξεις της σχέσης που ονειρευτήκαμε και δημιουργήσαμε. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε για να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια της ζωής και να διατηρήσετε το γάμο σας, ζώντας ευχαριστημένοι:  
  1. Σεξουαλική Οικειότητα
  2. Δέσμευση
  3. Προσφορά
  Η σεξουαλική συνδεσιμότητα του ζευγαριού, δηλαδή η βενζίνη και ο κινητήρας της σχέσης σπάνια παρουσιάζουν προβλήματα κατά τα πρώτα χρόνια του γάμου, αλλά όταν τα παιδιά έρχονται στο προσκήνιο, τότε αμέσως υπάρχει μια πρόκληση. Στην πραγματικότητα, το σεξ είναι ένα από τα θέματα που πιο συχνά επικαλούνται για χωρισμό οι δύο σύντροφοι (ακριβώς μετά τα οικονομικά θέματα και τον τρόπο ανατροφής των παιδιών). Αποτελεί το πιο σημαντικό και ζωτικό συστατικό για την ίδια την σχέση, αφού αφορά την μη λεκτική επικοινωνία της και την ψυχική της ένωση. Χωρίς σεξουαλική επικοινωνία η καθημερινότητα έχει αποτελεσματικότητα συνεννόησης... παρόμοια με τον πύργο της Βαβέλ! Μιλώντας για δέσμευση είναι προφανές πώς δεν εννοούμε μόνο το να είμαστε πιστοί, αλλά να είμαστε αποφασισμένοι και προσανατολισμένοι να εργαστούμε για να κάνουμε το γάμο μας πετυχημένο. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε καμία περίπτωση όταν για το οποιοδήποτε ζήτημα, στρεφόμαστε ή ζητάμε λύσεις εκτός σχέσης. Και φυσικά δεν εννοούμε την υποστήριξη και την καθοδήγηση ενός ειδικού σχέσεων. Η προσφορά στην σχέση συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα συστατικά του μοντέρνου ορισμού της αγάπης. Στο λεξικό του έρωτα ορίζεται  ως «η αρετή του να δίνεις καλά πράγματα σε ένα σύζυγο ελεύθερα και άφθονα, "συμπεριλαμβανομένου να εκφράζουμε την αγάπη και το σεβασμό μας, να συγχωρούμε εύκολα και να κάνουμε μικρές αλλά σημαντικές πράξεις δημιουργικότητας: όπως να ετοιμάζουμε καφέ το πρωί. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άντρες και οι γυναίκες με υψηλή δραστηριότητα σε ενέργειες αγάπης για το ταίρι τους είναι και οι ίδιοι «πολύ χαρούμενοι» στο γάμο τους. Όπως είναι αναμενόμενο, είναι επίσης λιγότερο επιρρεπείς σε διαζύγιο. Είναι σαφής η αλληλοσυσχέτιση  μεταξύ αυτών των τριών χαρακτηριστικών: τα ζευγάρια που είναι προσανατολισμένα στην προσφορά και νιώθουν αμοιβαία δέσμευση είναι απόλυτα φυσιολογικό να οδηγηθούν και στην σεξουαλική ικανοποίηση. Τι περιμένουμε λοιπόν; Αυτό είναι το αντισεισμικό σχέδιο για το γάμο και κατ’ επέκταση την σχέση μας. Πάμε!... Από σήμερα κιόλας!   Τζιλ Δούκα & Νικόλας Ουρανός  Συγγραφείς του #1 βραβευμένου International Best Seller “Αγάπη Τώρα” www.jillandnikolas.com www.agapitora.gr    
Back to top