Διήμερο προβολών στο Ρόδον | Όμιλος Cine-Εκπαίδευση

 

Διήμερο προβολών από τον Όμιλο Cine-Εκπαίδευση 

Διήμερο προβολών οπτικοακουστικού/κινηματογραφικού υλικού, καλλιτεχνική δημιουργία μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιείται την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο θερινό κινηματοθέατρο Ρόδον.

Το διήμερο εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα τού 6ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, το οποίο συνεχίζεται με ποικίλες εκδηλώσεις Τέχνης και Πολιτισμού και είναι αφιερωμένο στον Ηλία Κόλλια, διαπρεπή αρχαιολόγο, έφορο αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την προσφορά του στην τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνία.

Ο Όμιλος, ως πολιτιστικός φορέας με 10χρονη παρουσία στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα στοχεύει, ανάμεσα σε άλλα, στην υποστήριξη δράσεων οπτικοακουστικού εγγραμματισμού και κινηματογραφικής παιδείας στο σχολείο, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Την πρώτη ημέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προβολή ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται  στη ζωή και το μουσικό έργο του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Πούλο.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Τσιόγκας, Θεώνη Χαντζιάρα, εκπαιδευτικοί και μέλη του Ομίλου. Μετά την προβολή της ταινίας διάρκειας 31΄ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Τη δεύτερη ημέρα θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους και λοιπό οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, προϊόν καλλιτεχνικής δημιουργίας μαθητικών ομάδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας από 12 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Ρόδου.  

Τα παιδιά με τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία τους από τον covid 19, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών σε ορισμένες δημιουργίες, συνεργάστηκαν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, εξοικειώθηκαν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, έγιναν ερευνητές και κριτές του άμεσου προσωπικού, σχολικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, παρατήρησαν και κατέγραψαν με λόγο, εικόνες και ήχους, με κριτική ματιά την καθημερινότητά τους και την ευρύτερη κοινωνική ζωή, παρήγαγαν  οπτικοακουστικό έργο το οποίο θα παρουσιάσουν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και στην τοπική κοινωνία στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ.

Συμμετοχές

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν μαθητικές ομάδες από τις παρακάτω σχολικές μονάδες της Ρόδου:

2ο Δημ. Σχολείο Ρόδου, 11ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, Δημοτικό Σχολείο Σαλάκου, 3Ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου, Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Γυμνάσιο- Λ. Τάξεις Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης», 1ο Γυμνάσιο Ρόδου,  Γυμνάσιο Κρεμαστής, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ρόδου, ΕΠΑ.Λ. Παραδεισίου, ΓΕ.Λ. Κρεμαστής, 1Ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 21/09/2022: «Με την αρμύρα της ζωής παρέα...» Ταινία εμπνευσμένη από έναν γνήσιο καλλιτέχνη της ζωής, της μουσικής και της θάλασσας, τον Γιώργο Πούλο, η οποία προβλήθηκε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», στο Καστελόριζο τον Αύγουστο του 2017 και τιμήθηκε με ειδικό βραβείο.

Καλλιτεχνική δημιουργία των εκπαιδευτικών και μελών του Ομίλου Cine-Εκπαίδευση Γρηγόρη Τσιόγκα και Θεώνης Χαντζιάρα.

Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Πούλο και Ρόδιους μουσικούς.

Πέμπτη 22/09/2022: Προβολές οπτικοακουστικού/κινηματογραφικού υλικού (ταινίες μικρού μήκους, εκπαιδευτικά βίντεο, μουσικά βιντεοκλίπ..) καλλιτεχνική δημιουργία σχολικών κινηματογραφικών ομάδων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Ρόδου.

Για την ενημέρωση των θεατών κατά την είσοδό τους στο ΡΟΔΟΝ θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο με το πρόγραμμα των προβολών.

INFO

Θερινό κινηματοθέατρο Ρόδον

Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα προσέλευσης: 19:30

Ώρα προβολών: 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Back to top