5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία γιορτάζει την πέμπτη δημιουργική του χρονιά στη Ρόδο, στις 18 με 30 Σεπτεμβρίου του 2023.

Αφιερωμένο στην κλασική μουσική, την φωτογραφία και το σινεμά, το 5ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας σηκώνει την αυλαία του στις 18 με 30 Σεπτεμβρίου του 2023 γιορτάζοντας την πολιτιστική γέφυρα Παρίσι-Ρόδος που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια.

Για δύο εβδομάδες η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική και τις τέχνες.

Ένας από τους κυριότερους στόχους του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και η εδραίωση της σαν έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς. Επίσης, κύριο μέλημα του Φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα

Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα - FEP2023

Στο 5ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλούσιες δραστηριότητες όπως:

 • Τρείς συναυλίες που θα συμπεριλαμβάνουν το ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Marcel Pérès (εκκλησιαστικό όργανο), Χρύσανθο Αντωνίου (βιολί), Gilles Apap (βιολί), Eva Zavaro (βιολί), Clément Lefebvre (πιάνο), Myriam Lafargue (ακορντεόν) και της ομάδας από τη χορωδία Mikrokosmos.
  • Εργαστήρια μουσικής
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ομάδα της χορωδίας Mikrokosmos απευθυνόμενη στα παιδιά́ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Δύο μουσικούς περιπάτους
  • Έκθεση φωτογραφίας
  • Προβολή ταινιών μικρού μήκους

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: https://www.festivaleuropeanpolyphony.com/

INFO

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T).

Είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου και του Οργανισμού Arts Spontanés.

Με την σημαντική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Βουλής των Ελλήνων, των Δημοτικών επιχειρήσεων Ρόδου μονομετοχική ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ), του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ), του Οργανισμού προώθησης Ροδιακού τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Οργανισμού Ars Artis και από ιδιωτικούς φορείς που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.

European Polyphony Festival 2023

 

Back to top