Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στη Ρόδο

Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στη Ρόδο

Ο Ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα!

Προβολές πέντε (5) ταινιών στη Ρόδο, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ

Το φετινό 8ο αφιέρωμα επιστρέφει διά ζώσης μετά δύο χρόνια διαδικτυακής προβολής λόγω πανδημίας, με έξι ταινίες που αποτελούν επιλογή της πιο πρόσφατης παραγωγής Ιταλών σκηνοθετών. Οι ταινίες είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.

Οι πέντε ταινίες -από τις έξι συνολικά- οι οποίες θα προβληθούν στη Ρόδο, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ, ανήκουν στο 8° περιοδεύον αφιέρωμα cinema.it_2022, το οποίο ταξιδεύει σε 22 χώρους της Ελλάδας μέσω του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας καθώς και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.).

Το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο σε εθνικό επίπεδο, διοργανώνεται από τον Ιταλικό Σύλλογο Φίλων της Λέρου (A.I.A.L.) σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Tempo Forte.

Το ετήσιο αφιέρωμα αποτελεί μέρος της προώθησης του ιταλικού κινηματογράφου στην Ελλάδα. Είναι, μάλιστα, μια πρωτοβουλία και πραγματοποιείται με τον συντονισμό του A.I.A.L. σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 1/12: Tutto il mio folle amore (Όλη η τρελή αγάπη μου), Gabriele Salvatores – 2019

Παρασκευή 2/12: Comedians, Gabriele Salvatores – 2021

Δευτέρα 5/12: Una storia senza nome (Μια ιστορία χωρίς όνομα), Roberto Andò – 2018

Τρίτη 6/12: Il cattivo poeta (Ο κακός ποιητής), Gianluca Jodice – 2020

Τετάρτη 7/12: Dogman, Matteo Garrone – 2018

INFO

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Ώρα προβολών : 21:30 καθημερινά

Είσοδος ελεύθερη

Συγχαίρουμε τον Ιταλικό Σύλλογο Φίλων της Λέρου (A.I.A.L.) για το πολύπλευρο πολιτιστικό έργο που επιτελεί. Ευχαριστούμε το Δ.Σ. για την παραγωγική συνεργασία που επί σειρά ετών απολαμβάνουμε και ιδιαίτερα τον γραμματέα του Δ.Σ. και συντονιστή του φεστιβάλ Enzo Bonanno.

Ευχαριστούμε θερμά τον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ για την ανιδιοτελή του και φιλόξενη διάθεση επί σειρά ετών, υποστηρίζοντας το πολιτιστικό μας έργο.

Όμιλος Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό

Χορηγοί επικοινωνίας των προβολών:

Ρ/σ Λυχνάρι 91,4 fm, Πολιτιστικό Περιοδικό «ΛΩΤΟΣ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top