“Χορός. Ευεξία και Αυτοΐαση” | Ομάδα χορού “Duende”

"Χορός. Ευεξία και Αυτοΐαση" 

Η Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου και η Ομάδα Χορού DUENDE παρουσιάζουν μια βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη του Χορού, την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022, στις 9.00μμ, στο Θερινό Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση έχει τίτλο «Χορός. Ευεξία και Αυτοΐαση» και ξεκινά με μια σύντομη εισαγωγική ομιλία με θέμα τη θεραπευτική διάσταση του Χορού από την Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου, χορεύτρια, χορογράφο, Διπλωματούχο Ψυχολόγο Πανεπιστημίου Βερολίνου (TUB) και συντονίστρια ομάδων Θεραπευτικού Χορού.

Θα ακολουθήσουν χορογραφίες ελεύθερης Σωματικής Έκφρασης, ενώ στο κεντρικό μέρος της χορευτικής  βραδιάς θα παρουσιαστούν χορογραφίες σε όλους τους ρυθμούς του FLAMENCO, το οποίο ως είδος μουσικής και χορού ξεπερνάει τον τοπικό χαρακτήρα καταγωγής του και λειτουργεί ως «γλώσσα» ελευθερίας και βαθιάς έκφρασης πανανθρώπινων συναισθημάτων.

Στην παράσταση θα συμμετάσχει και ο καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Βασίλης Σκεπετάρης.

 

Χορεύουν:

Σταυρούλα   Γεωργοπαπαδάκου          

Βασίλης Σκεπετάρης

 

Ομάδα Χορού DUENDE:

Ευαγγελία Βολονάκη, Ανθή Βρατζάλη, Αναστασία Θεοδωράκη, Ουρανία  Καβουκλή, Χρύσα Καραγιάννη, Νίκη Κονδυλιού,  Έλενα Μανουρά, Θεοχαρώ Ματζαβίνου, Μοσχούλα Μοντιάδη, Ευαγγελία Μυτσκίδου, Μαρία Παρούσου, Βάσια Πασσάλη, Νικόλ Τσακίρη, Πηγή Χριστοδούλου

 

Συντελεστές

Χορογραφία, Μουσική Επιμέλεια, Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου  

Κείμενα - Ποιήματα: Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου  

Απόδοση κειμένων - ποιημάτων: Αναστασία Θεοδωράκη, Χρύσα Καραγιάννη, Θεοχαρώ Ματζαβίνου, Νικόλ Τσακίρη

Τραγούδι: Νικόλ Τσακίρη

Ήχος – Φωτισμός: Κέντρο Μουσικής Φώτης Γιακουμάκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Φιλήμονας Ρούσσος   

Σχεδιασμός - εκτύπωση αφίσας και προγράμματος: Νίκος Χατζηκαλημέρης

Κοστούμια: Αλεξία Κατσιμπράκη

Ηχοληψία: Μάνος Σάββενας

Η Ομάδα Χορού DUENDE έχει έδρα της την Σχολή Χορού «Έλλη Παρασκευά»

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).   

 

Χορός και ευεξία

Μιλώντας μας για την άλλη διάσταση του Χορού, η Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου μας είπε:

Χορός είναι μια μορφή ολιστικής αυτοθεραπείας, καθώς έχει το προνόμιο, συγκριτικά με άλλες μορφές τέχνης και άσκησης, να ενεργοποιεί ταυτόχρονα και τις τρεις υποστάσεις του Ανθρώπου, Σώμα, Νου και Ψυχή και να τις ενοποιεί αρμονικά.

Ο Χορός εκφράζει την ψυχική, πνευματική και υπαρξιακή διάσταση του Ανθρώπου σε όλο της το μέγεθος με εργαλείο το Σώμα, το οποίο σε αντίθεση με τον Λόγο, λέει πάντα αλήθεια.

Ο Χορός μπορεί να εκφράσει βαθύτερα συναισθήματα, επιθυμίες και ανάγκες, να εισχωρήσει στον χώρο του ασυνειδήτου, χωρίς τους περιορισμούς της εκλογίκευσης που λειτουργούν όταν επικοινωνούμε μιλώντας.

Ο άνθρωπος που χορεύει επιστρέφει στο παιχνίδι, στην εξερεύνηση, στην δημιουργική φαντασία, στην γνήσια χαρά που ένιωθε ως παιδί. Επιστρέφει τελικά σε αυτό που κάποτε ήταν, πριν γίνει αυτό που είναι, μέσα από επιβεβλημένους ρόλους και κοινωνικές συμβάσεις".

 

 

 

Back to top